Red Velvet Cake με γλάσο κρέμας τυριού

  Μπορεί από τον τίτλο να σου φαίνεται... δύσκολο στην παρασκευή του, όμως το Red Velvet Cake ακολουθεί τις αρχές ενό...

 


Μπορεί από τον τίτλο να σου φαίνεται... δύσκολο στην παρασκευή του, όμως το Red Velvet Cake ακολουθεί τις αρχές ενός κλασικού κέικ.








Υλικά
465 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
169 γρ. ανάλατο βούτυρο
460 γρ. ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά
6 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
3 κ.σ. κακάο
1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 κ.γλ. αλάτι
368 γρ. ξινόγαλο
1 1/2 κ.γλ. μηλόξιδο
1 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
Για το γλάσο κρέμας τυριού:
454 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
220 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
510 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, στη μεσαία ταχύτητα του σταθερού μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά και αφράτη κρέμα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, το κακάο, και το εκχύλισμα βανίλιας. Τα προσθέτουμε στο μείγμα κέικ μας και χτυπάμε καλά.
Σε ένα φλιτζάνι, ανακατεύουμε το αλάτι και το ξινόγαλο. Τα ρίχνουμε στο μείγμα κέικ μας σε τρεις δόσεις, εναλλάξ με το αλεύρι. Κάθε φορά που ρίχνουμε ένα υλικό, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσέχοντας να μη ζεσταθεί πολύ.
Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το μηλόξιδο και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Με μια μαρίζ, ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ, ελέγχοντας ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί και το μείγμα έχει απαλή υφή.
Σε αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνοστους 180oC, στον αέρα, για περίπου 40 λεπτά.
Για το γλάσο κρέμας τυριού:
Σε ένα μεγάλο μπολ, στη μεσαία ταχύτητα ενός μίξερ χειρός, χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
Σταδιακά, ρίχνουμε τη ζάχαρη σε 5 δόσεις, χτυπώντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και κρεμώδες.
Καλύπτουμε το γλάσο με μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 - 3 ώρες.
πηγή:mamapeinao.gr

Σχόλια

Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Χριστούγεννα Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Red Velvet Cake με γλάσο κρέμας τυριού
Red Velvet Cake με γλάσο κρέμας τυριού
http://cosmo.gr/articles/living/Geysi/article2434259.ece/ALTERNATES/w620/redvelvet.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/red-velvet-cake.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/red-velvet-cake.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy