Οι πατάτες φούρνου, είναι το συνοδευτικό που μας βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση του να σκεφτούμε κάτι που να αρέσει ...
Οι πατάτες φούρνου, είναι το
συνοδευτικό που μας βγάζει πάντα από τη δύσκολη θέση του να σκεφτούμε
κάτι που να αρέσει σε όλους και να μην χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο. Εκτός
από εύκολες, γρήγορες και οικονομικές, αυτές οι πατάτες φούρνου είναι
πεντανόστιμες, λόγω της κρούστας
μπαχαρικών αλλά και της παρμεζάνας.
Φτιάξτε τις σε οποιαδήποτε περίπτωση αφού μπορούν να συνοδεύσουν όλα τα κρέατα αλλά και να σερβιριστούν μόνες τους μια καθημερινή που βαριέστε να μαγειρέψετε!
Τι θα χρειαστούμε
Ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες Σκόρδο
1/2 κ.γ. Αλάτι
2 κ.γ. Πάπρικα γλυκιά (ή 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά & 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή)
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
250 γρ. τριμμένη Παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 210oC. Πλένουμε καλά τις πατάτες με σαπούνι και ζεστό νερό και τις κόβουμε σε μεσαίους κύβους με τη φλούδα. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε τα μπαχαρικά παντού. Προσθέτουμε τα 200 γρ. παρμεζάνας και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και απλώνουμε τις πατάτες. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, ανακατεύουμε καλά τις πατάτες και ξαναψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να γίνουν τραγανιστές. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα!
Καλή Απόλαυση!
πηγή: galsnguys.grΕυχαριστούμε πολύ την αγαπημένη μας Madame Ginger