Πρόκειται για ένα δίλημμα που απασχολεί αρκετές μαγείρισσες, αλλά η λύση βρίσκεται καθαρά στο τι θέλετε εσείς.Τα φρέσκα βότανα έ...
Πρόκειται για ένα δίλημμα που απασχολεί αρκετές μαγείρισσες, αλλά η λύση βρίσκεται καθαρά στο τι θέλετε εσείς.Τα φρέσκα βότανα έχουν σαφώς μεγαλύτερη θρεπτική αξία, αλλά τα αποξηραμένα έχουν πιο έντονο άρωμα και δίνουν περισσότερη γεύση στο φαγητό σας.
Έτσι αν προτιμάτε τα φαγητά σας να μοσχομυρίζουν πρέπει να προτιμάτε τα δεύτερα, ενώ αν δίνετε περισσότερο βάρος στην θρεπτική αξία και προτιμάτε να δώσετε άρωμα με έξτρα μπαχαρικά, επιλέξτε τα πρώτα.
Τι να προτιμήσουμε σε κάθε περίπτωση
Φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο ή ρίγανη, δίνουν άρωμα και γεύση ακόμη
κι ως αποξηραμένα, ενώ μαϊντανός, κολίαντρος, βασιλικός και σχοινόπρασο
είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται φρέσκα.
Τα πρώτα (φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη), διατηρούν τη γεύση τους ακόμη κι ως αποξηραμένα, ενώ τα δεύτερα (μαϊντανός, κολίαντρος, βασιλικός και σχοινόπρασο) χάνουν τη φρεσκάδα τους και το άρωμά τους, γι΄αυτό καλύτερα να τ΄αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο μυρωδικό παρά να τα χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα.
Και με το δυόσμο και τον άνηθο, τι γίνεται; Σε αυτή την περίπτωση όλα είναι θέμα γούστου. Αυτά τα δύο μυρωδικά έχουν ξεχωριστή γεύση όταν είναι φρέσκα ή αποξηραμένα.
Πηγές:
Τα πρώτα (φασκόμηλο, θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη), διατηρούν τη γεύση τους ακόμη κι ως αποξηραμένα, ενώ τα δεύτερα (μαϊντανός, κολίαντρος, βασιλικός και σχοινόπρασο) χάνουν τη φρεσκάδα τους και το άρωμά τους, γι΄αυτό καλύτερα να τ΄αντικαταστήσεις με κάποιο άλλο μυρωδικό παρά να τα χρησιμοποιήσεις αποξηραμένα.
Και με το δυόσμο και τον άνηθο, τι γίνεται; Σε αυτή την περίπτωση όλα είναι θέμα γούστου. Αυτά τα δύο μυρωδικά έχουν ξεχωριστή γεύση όταν είναι φρέσκα ή αποξηραμένα.
Πηγές:
womenonly.gr