Πώς να κρατήσω σε "φόρμα" τον καναπέ μου

  Οι καναπέδες, υφασμάτινοι ή δερμάτινοι, είναι από τα έπιπλα του σπιτιού που καταπονούνται περισσότερο. Η φροντίδα τους, χωρίς να ...

 

Οι καναπέδες, υφασμάτινοι ή δερμάτινοι, είναι από τα έπιπλα του σπιτιού που καταπονούνται περισσότερο. Η φροντίδα τους, χωρίς να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής τους, αναβαθμίζοντας παράλληλα την εικόνα που δίνουν στο χώρο που βρίσκονται. Με λίγες απλές κινήσεις –μια φορά την εβδομάδα- μπορείτε να τους κρατάτε «σε φόρμα», ενώ σε περίπτωση ατυχήματος, μπορείτε, αν δράσετε άμεσα, να καλύψετε ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες.





Καθαρίστε τη σκόνη
Το πρώτο βήμα είναι να βγάλετε από τον καναπέ τα μαξιλάρια, προκειμένου να μπορέσετε να καθαρίσετε ακόμα και τις κρυμμένες επιφάνειες. Αρχικά χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για ξεσκόνισμα και στη συνέχεια βάλτε σε λειτουργία την ηλεκτρική σκούπα προκειμένου να καθαρίσετε τη σκόνη. Φροντίστε να καλύψετε με τη σκούπα ολόκληρο το έπιπλο: το πίσω μέρος, τα πλάγια, τα «μπράτσα» την πλάτη αλλά και τη βάση, όπου υπήρχαν τα μαξιλάρια. Αφού καθαρίσετε με την ηλεκτρική σκούπα και τις δύο πλευρές των μαξιλαριών, ξαναβάλτε τα στη θέση τους. Η διαδικασία αυτή διαρκεί ελάχιστα λεπτά και μπορεί να «δώσει χρόνια» στον καναπέ σας.

Καθάρισμα με απορρυπαντικό
Αν θέλετε καλύτερα αποτελέσματα ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τους λεκέδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικά ρούχων. Ανακατέψτε απορρυπαντικό ρούχων ή υγρό απορρυπαντικό πιάτων με ζεστό νερό σε αναλογία 1 προς τέσσερα. Συνεχίστε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Για να μην εξασφαλίσετε ότι ο καναπές δεν θα «βγάλει χρώμα» βάλτε ένα ύφασμα στη σαπουνάδα και τρίψτε ένα μικρό σημείο στην πλάτη του επίπλου. Αφήστε το να στεγνώσει και αν δείτε οποιοδήποτε αρνητικό σύμπτωμα σταματήστε και ζητήστε τη βοήθεια των ειδικών. Αν όλα πάνε καλά, ξεκινήστε το καθάρισμα χρησιμοποιώντας ύφασμα το οποίο έχετε βουτήξει στη σαπουνάδα. Βγάλτε τη σκόνη που εμφανίζεται ξεπλύντε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί. Κάντε την ίδια διαδικασία σε όλη την επιφάνεια του επίπλου, διπλοκαλύπτοντας περιοχές που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τέλος, αφήστε τον καναπέ να στεγνώσει για ένα βράδυ, κατά προτίμηση έχοντας έναν ανεμιστήρα στραμμένο προς αυτό.
 
Χρήσιμες συμβουλές
Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τους καναπέδες και γενικότερα τα έπιπλα αυτού του τύπου, αυξάνοντας παράλληλα τη διάρκεια ζωής τους, είναι να χρησιμοποιήσετε την προληπτική μέθοδο. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα για να καθαρίσετε σε εβδομαδιαία βάση για να αφαιρέσετε τη σκόνη και να αποφύγετε μόνιμους λεκέδες. Για να μην υπάρχει κίνδυνος να σκιστεί το ύφασμα καθώς καθαρίζετε, τοποθετήστε μια μη μεταλλική σήτα ανάμεσα σε αυτό και στη «μύτη» της ηλεκτρικής σκούπας. Όταν καθαρίζετε με νερό, ξεπλένετε συχνά το ύφασμα και ξανακαθαρίστε με νέα σαπουνάδα, όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να φύγουν όλοι οι λεκέδες.

Δερμάτινοι καναπέδες
Οι δερμάτινοι καναπέδες απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, χρειάζονται όμως αρκετή φροντίδα στην περίπτωση των λεκέδων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στην περίπτωση λεκέδων από μελάνι, η αντιμετώπιση των οποίων απαιτεί άμεσες και γρήγορες κινήσεις, καθώς αν το μελάνι στεγνώσει είναι πλέον πολύ αργά. Το πρώτο βήμα είναι να «τραβήξετε» το υγρό μελάνι καλύπτοντας το λεκέ με ένα στεγνό απαλό ύφασμα ή με λίγο βαμβάκι. Στη συνέχεια, με ένα νωπό πανάκι, καθαρίστε το λεκέ με κυκλικές κινήσεις και στεγνώστε την επιφάνεια του δέρματος με ένα απαλό πανί. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι ή κάποιο ειδικό καθαριστικό δέρματος, αφού πρώτα βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με το είδος του υφάσματος που διαθέτετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε χλιαρό νερό και σαπούνι, ή ακόμα και γάλα ή ντομάτα. Σε αυτή την περίπτωση, καλύπτετε το λεκέ με λίγο γάλα ή τον τρίβετε με μια κομμένη ντομάτα και ξεπλένετε καλά την περιοχή. Αν χρησιμοποιήσετε ντομάτα, πρέπει να είστε περισσότερο προσεκτικοί, καθώς υπάρχουν κάποια οξέα. Αν ο λεκές δεν καθαρίσει, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή του καναπέ, καθώς υπάρχει περίπτωση να διατίθενται ειδικά καθαριστικά για το συγκεκριμένο τύπο δέρματος.

πηγή:in.gr
photos: Βetter Homes and Gardens

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Πώς να κρατήσω σε "φόρμα" τον καναπέ μου
Πώς να κρατήσω σε "φόρμα" τον καναπέ μου
http://3.bp.blogspot.com/-IX0LVHTgWeI/UmbJYoyQQqI/AAAAAAAAREY/4jiah2eup54/s400/436ce26f0aeec61feb93444709ab8dcb.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-IX0LVHTgWeI/UmbJYoyQQqI/AAAAAAAAREY/4jiah2eup54/s72-c/436ce26f0aeec61feb93444709ab8dcb.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/blog-post_7686.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/blog-post_7686.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy