Οι δαντέλες και οι μνήμες-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Όλοι θυμούνται το σπίτι της γιαγιάς τους. Ακόμα και αν δεν είχαν γιαγιά θα θυμούνται, σίγουρα, το σπίτι μιας γιαγιάς την οποία ...

tumblr_mt3uh3getv1qbo2b6o1_500


Όλοι θυμούνται το σπίτι της γιαγιάς τους. Ακόμα και αν δεν είχαν γιαγιά θα θυμούνται, σίγουρα, το σπίτι μιας γιαγιάς την οποία κάποια στιγμή είχαν επισκεφτεί όταν ήταν μικροί.
Τα γιαγιαδίστικα σπίτια είναι εκείνα που το φως χαϊδεύει τα αντικείμενα. Τρυπώνει μέσα από τα πλεκτά κουρτινάκια και φωτίζει γωνιές και αντικείμενα που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι.



Πορσελάνινα, μικρά φλιτζανάκια που θα ζήλευε η Αλίκη από τη Χώρα των Θαυμάτων, βελούδινα μαξιλαράκια που θα είχε άνετα στο σπίτι της και η Amelie και βάζα για κάθε λογής λουλούδια που ακόμα και η Κοκκινοσκουφίτσα που γυρνοβολούσε όλη μέρα στο δάσος θα δυσκολευόταν να γεμίσει.
Τα σπίτια των γιαγιάδων αγαπούν την υπερβολή και δεν κάνουν τίποτα για να το κρύψουν. Μυρίζουν λεβάντα και λουκούμι τριαντάφυλλο. Κανέλα, γαρύφαλλο και χαμομήλι. Και είναι φιλόξενα.

Ζεστά και απαλά. Σαν αγκαλιές.
δαντέλες,retro διακόσμηση,παλιά έπιπλα,σεμεδάκια,δαντέλες,deco,κεντήματα,τσαγιέρα,galsnguys,gals and guys
Σε αυτά τα σπίτια υπάρχουν μικροί θησαυροί με τους οποίους μπορείς να διακοσμήσεις και το δικό σου σπίτι. Η εποχή που τρέμαμε τα σεμέν και καταριόμασταν τα λουλουδάτα πιάτα έχει περάσει. Τώρα, είμαστε ικανοί να αξιολογήσουμε το όμορφο και να το διαχειριστούμε σωστά έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι κιτς. Φυσικά, δεν εννοούμε να φορτώσεις το σπίτι σου με πλεκτά  τραπεζομαντιλάκια αλλά να δημιουργήσεις γωνίες με αναμνήσεις και συναισθήματα. Και αυτό στη περίπτωση που το στιλ που έχεις επιλέξει, εξυπηρετεί την συγκεκριμένη διακόσμηση.
Αν ο χώρος σου είναι μοντέρνος, καλό είναι να αποφύγεις τις συναισθηματικές εξάρσεις και να κρατήσεις τις αναμνήσεις στο μυαλό σου.
Αν, όμως, το σπίτι σου είναι κλασικό, ρετρό ή ακόμα και country μπορείς εύκολα να εντάξεις στη διακόσμηση του μερικά στοιχεία «γιαγιάς» χωρίς το αποτέλεσμα να θυμίζει μαυσωλείο.


δαντέλες,δαντέλες χειροποίητες,διακοσμητικες δαντελες,retro διακόσμηση,παλιά έπιπλα,σεμεδάκια,δαντέλες,deco,κεντήματα,τσαγιέρα
Για παράδειγμα μπορείς να βγάλεις στη φόρα τα πανέμορφα σερβίτσια του τσαγιού και να πίνεις εκεί τα ζεστά σου ροφήματα. Αν δεν είσαι αυτών των ροφημάτων, χρησιμοποίησε τα σκεύη διαφορετικά. Η τσαγιέρα γίνεται άνετα ανθοδοχείο και τα φλιτζανάκια μπορούν κάλλιστα να φιλοξενήσουν μικρά κεράκια και να μεταμορφωθούν σε κηροπήγια.
Τα κεντήματα μπορούν άνετα να πέσουν πάνω σε πολυθρόνες σαν ριχτάρια. Μερικά, μπορείς να τα ράψεις πάνω σε μονόχρωμα μαξιλάρια του καναπέ και άλλα να τα κάνεις καδράκια και να διακοσμήσεις μαζί τους ένα τοίχο.
Για τον τοίχο ενδείκνυνται, ακόμα, τα παλιά πιάτα τα οποία έχουν ξεμείνει από σερβίτσια. Αναζήτησε ακόμα τους παλιούς δίσκους σερβιρίσματος με τους οποίους μπορείς να στολίσεις το coffee table αν μέσα τοποθετήσεις μικρά αντικείμενα, μπιμπελό και κεράκια.
Εξαιρετικά, ακόμα, είναι τα παλιά παπλώματα τα οποία είναι γεμισμένα με αληθινά πούπουλα. Αν, μάλιστα, βρεις κάποιο βελούδινο ή μεταξωτό, μην το αφήσεις! Θα τρελαθείς με το πόσο ζεστασιά θα προσφέρει στο υπνοδωμάτιο σου!


δαντέλες,retro διακόσμηση,παλιά έπιπλα,σεμεδάκια,δαντέλες,deco,κεντήματα,τσαγιέρα,galsnguys,gals and guys

Φυσικά, εκτός από τα διακοσμητικά αντικείμενα από το σπίτι της γιαγιάς μπορείς να πάρεις ακόμα πολλά επιπλάκια. Τι θα έλεγες για αρχή να της ζητήσεις το παλιό κομοδίνο ή το μικρό τραπεζάκι για το τηλέφωνο;






 Αν, μάλιστα, την βρεις στις καλές της μπορείς άνετα να της πάρεις και τον μπουφέ. Ξέρεις τι εφέ θα κάνει στο σαλόνι σου;;; Θα τρίβεις τα μάτια σου!

Επιμέλεια κειμένου :Δώρα Μάστορα
πηγή:galsnguys.gr





Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Οι δαντέλες και οι μνήμες-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Οι δαντέλες και οι μνήμες-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
http://www.galsnguys.gr/wp-content/gallery/retro-deco-gdranmom/tumblr_mt3uh3getv1qbo2b6o1_500.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-hamj5__tlW8/UmR8dFAoznI/AAAAAAAAQ4c/rmmwWJB7Hdk/s72-c/alltihemmet01.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/blog-post_5113.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/10/blog-post_5113.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy