Σήμερα δοκιμάστε να φτιάξετε ένα πολύ όμορφο ορεκτικό! Μπρουσκέτα με κατίκι κρεμμύδια και βαλσάμικο!
Σήμερα δοκιμάστε να φτιάξετε ένα πολύ όμορφο ορεκτικό! Μπρουσκέτα με κατίκι κρεμμύδια και βαλσάμικο!
Υλικά για 6 άτομα
2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ.σούπας ξίδι βαλσάμικο
12 μικρές φέτες( ή 6 μεγαλύτερες, κομμένες στη μέση) από ψωμί ολικής ή οκτάσπορο
1 φλιτζάνι κατίκι ή γιδοτύρι λιωμένο με πιρούνι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμέβο για το στόλισμα
Διαδικασία:
Σε βαθύ τηγάνι, βάλτε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας. Σκεπάστε και σοτάρετε άλλα 15-20 λεπτά ανακατεύοντας που και που, μέχρι τα κρεμμύδια να ροδίσουν. Βάλτε πιπέρι και βαλσάμικο, δυναμώστε τη φωτιά και ανακατέψτε 3-4 φορές. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Φρυγανίστε τα ψωμάκια και απλώστε στο καθένα 1-2 κουταλάκια τυρί. Βάλτε από πάνω 1 κουταλιά κρεμμύδια, πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό και σερβίρετε.
πηγή:boro.gr