Μια εύκολη ιδέα για το πρωινό σου είναι μια σπιτική μαρμελάδα με σταφύλια και βατόμουρο για να αλείφεις τις φέτες ψωμιού σου και ν...
Μια εύκολη ιδέα για το πρωινό σου είναι μια σπιτική μαρμελάδα με σταφύλια και βατόμουρο για να αλείφεις τις φέτες ψωμιού σου και να τις απολαμβάνεις με μια κούπα γάλα. Δες παρακάτω τη συνταγή.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 2 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα πλυμένα και αποξηραμένα
- 2 φλιτζάνια κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια πλυμένα
- 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- χοντρό αλάτι και πιπέρι
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε τα βατόμουρα, τα σταφύλια, την ζάχαρη, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το ξύδι.
- Φέρε τα υλικά σε βρασμό και χαμήλωσε την φωτιά για να σιγοβράσουν τα υλικά για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Βάλε 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, άφησε να κρυώσει εντελώς και η μαρμελάδα είναι έτοιμη για σερβίρισμα.