Τέλεια συνταγή για τηγανίτες… Υλικά Για Τηγανίτες μήλου 200 γρα...
Τέλεια συνταγή για τηγανίτες…
Υλικά
Για Τηγανίτες μήλου
Για Τηγανίτες μήλου
200 γραμμ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αβγά (χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
300 ml γάλα
2 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
Για την κομπόστα μήλου:
6 μήλα
4-5 κ.γ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 φλιτζ. νερό
Κανέλα και μέλι για το σερβίρισμα
Προετοιμασία
Χτυπάμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, τους κρόκους, το γάλα, το αλάτι και λίγο μέλι μέχρι να γίνουν ένας λείος χυλός, τον οποίο αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30΄. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κομπόστα μήλου. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το νερό. Όταν μαλακώσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις στο χυλό για τις τηγανίτες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κουταλιές από τη ζύμη και τηγανίζουμε για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τις τηγανίτες, περιχύνοντας με μέλι την κομπόστα μήλου και κανέλα.
πηγή:myself.gr