Δε θα πιστεύετε τι μπορείτε να κάνετε με μια κιμωλία.

Η κιμωλία είναι υλικό που φυλακίζει την υγρασία πολύ αποτελεσματικά. Μερικές από τις χρήσεις της στην καθημερινότητά μας είναι ο...





Η κιμωλία είναι υλικό που φυλακίζει την υγρασία πολύ αποτελεσματικά. Μερικές από τις χρήσεις της στην καθημερινότητά μας είναι οι εξής: 




Αφαιρέστε λιπαρούς λεκέδες από πουκάμισα ή άλλα ρούχα. Τρίψτε λευκή κιμωλία πάνω στον λεκέ και αφήστε το για 10 λεπτά. Η κιμωλία θα απορροφήσει την περίσσια λιπαρότητα. Αφαιρέστε με ένα πανί την κιμωλία, όσο είναι εφικτό και πλύνετε κανονικά το ρούχο.
Καθαρίστε εύκολα λεκέδες λιπαρότητας από το εσωτερικό γιακάδων σε πουκάμισα. Τρίψτε αρκετά την κιμωλία στην εσωτερική περιφέρεια του γιακά και αφήστε για 10 λεπτά. Πλύντε στο πλυντήριο κανονικά αφού αφαιρέστε την περιττή κιμωλία.
Αφαίρεση λεκέδων από παπούτσια σουέντ (suede). Πασπαλίστε κιμωλία στο λεκέ και αφήστε όλο το βράδυ. Με βουρτσάκι αφαιρέστε την κιμωλία η οποία θα έχει αφαιρέσει μεγάλο μέρος του λεκέ.
Υγρασία και μυρωδιά σε κάδο με τα άπλυτα ρούχα. Βάλτε σε σακουλάκι τροφίμων μερικές κιμωλίες και ρίξτε το σακουλάκι στον πάτο του κάδου. Η κιμωλία θα απορροφήσει την υγρασία σταδιακά από τον κάδο καθώς και μυρωδιές που βγάζουν τυχόν υγρά ρούχα.
Σκουριασμένα και θολά ασημικά και κοσμήματα. Τοποθετήστε μια κιμωλία σε μπιζουτιέρες ή ακόμα και στο συρτάρι με τα μαχαιροπήρουνα. Η υγρασία τα θαμπώνει και προκαλεί οξείδωση (σκούριασμα) σε ασημικά και κοσμήματα.
Γρήγορες επιδιορθώσεις σε σημάδια στους τοίχους. Γρατσουνιές και μικρές τρύπες μπορούν να εξαφανιστούν στο άψε σβήσε εάν τρίψτε το σημείο με κιμωλία.
Βίδα που γλιστράει στην κορυφή κατσαβιδιού. Τρίψτε λίγο κιμωλία στην κορυφή του κατσαβιδιού. Θα βοηθήσει ώστε η βίδα να μην ξεγλιστράει κατά το βίδωμα.
Διώξτε φυσικά τα μυρμήγκια. Χαράξτε γραμμές με κιμωλία στους τοίχους. Τα μυρμήγκια μισούν την κιμωλία και μένουν μακριά της!
Κολλάει και μαγκώνει το κλειδί στη κλειδαριά. Τρίψτε τις μύτες του κλειδιού με κιμωλία. Θα βοηθήσει ώστε το κλειδί να γλιστράει ομαλά στο εσωτερικό της κλειδαριάς.
Φροντίδα νυχιών: Τρίψτε κιμωλία πάνω στη λίμα νυχιών και λιμάρετε τα νύχια σας κάτω από της άκρες τους. Η κιμωλία θα αφαιρέσει τη βρωμιά και θα δώσει επιπλέον λευκάδα και φρεσκάδα στα νύχια σας!
πηγή: tospitakimou.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Δε θα πιστεύετε τι μπορείτε να κάνετε με μια κιμωλία.
Δε θα πιστεύετε τι μπορείτε να κάνετε με μια κιμωλία.
http://3.bp.blogspot.com/-a4xWh63vPcc/UjL0j5JbD_I/AAAAAAAB7a8/EaaD-vnY0As/s320/1.JPG
http://3.bp.blogspot.com/-a4xWh63vPcc/UjL0j5JbD_I/AAAAAAAB7a8/EaaD-vnY0As/s72-c/1.JPG
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/09/blog-post_7276.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/09/blog-post_7276.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy