Φωλιές γεμιστές με κιμά και μπεσαμέλ

  ''Ξεφυλλίζοντας''το διαδύκτιο  βρήκα μια υπέροχη συνταγή από την  Εφη Γιαλούση και σας την παρουσιάζω. ...









  ''Ξεφυλλίζοντας''το διαδύκτιο  βρήκα μια υπέροχη συνταγή από την  Εφη Γιαλούση και σας την παρουσιάζω.
Γεμίστε με καινούργιες γεύσεις και μαζί με την παράδοση δώστε νέα πνοή στην κουζίνα σας.Φωλιές γεμιστές με κιμά και μπεσαμέλ.







Yλικά
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένο
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
1/2 κιλό (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Για τη Γέμιση
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
400 ml ντοματοχυμό
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2-3 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
4 κουτ. σούπας (γεμάτες) κορν φλάουρ
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1½ κουτ. σούπας βούτυρο
3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι λευκό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε καλά τον κιμά με το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσουν ελαφρώς, σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, τον ντοματοχυμό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει στεγνός ο κιμάς, χωρίς καθόλου υγρά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μέτρια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε γρήγορα και αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αβγά και το βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το τρίβουμε με τα χέρια σχηματίζοντας χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το γάλα και σταδιακά το αλεύρι και το τυρί μέχρι να γίνει μια ζύμη ομογενής και λεία και να ξεκολλάει από τα χέρια. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Στρώνουμε τη ζύμη σε μικρές φόρμες τάρτας εφαρμόζοντας το ζυμάρι με τα δάχτυλα. Γεμίζουμε κάθε ταρτάκι με 1 κουταλάκι του γλυκού κιμά και σκεπάζουμε με μπεσαμέλ. Ψήνουμε στον φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει η μπεσαμέλ.
Tips Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από τη προηγουμένη, να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο και αφού τα σκεπάσουμε με μπεσαμέλ, να τα ψήσουμε όταν τα χρειαστούμε. Η μπεσαμέλ πρέπει να είναι φτιαγμένη την ώρα που τη χρειαζόμαστε και να μην είναι πολύ πηxτή, έτσι ώστε να σκεπάσει τα ταρτάκια ομοιόμορφα και να δείχνει λεία η επιφάνειά της.
πηγή:womenonly.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Φωλιές γεμιστές με κιμά και μπεσαμέλ
Φωλιές γεμιστές με κιμά και μπεσαμέλ
http://1.bp.blogspot.com/-JUQHS_U9yNM/UjiDEDvHe1I/AAAAAAAAQL0/87wgbQYLKQA/s400/assets_LARGE_t_89761_105923825_type11878.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-JUQHS_U9yNM/UjiDEDvHe1I/AAAAAAAAQL0/87wgbQYLKQA/s72-c/assets_LARGE_t_89761_105923825_type11878.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/09/blog-post_6880.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/09/blog-post_6880.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy