Στη σκιά των αιώνων- ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πρόκειται για  τη ιστορία της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Ηλίας Αλε...





Πρόκειται για  τη ιστορία της πολυπολιτισμικής Θεσσαλονίκης μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας.
Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο Ηλίας Αλεξόπουλος τελειώνει την Ιατρική Σχολή Αθηνών και κάνει μεγάλα όνειρα για το μέλλον. Όμως ένας απαγορευμένος έρωτας και ένα κοινωνικό σκάνδαλο τον αναγκάζουν να αναζητήσει καταφύγιο στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, μια πόλη εξωτική και παράξενη, μια πολύχρωμη τοιχογραφία εθνών και πολιτισμών. Ο Ηλίας Αλεξόπουλος μεγαλουργεί στη νέα του πόλη, γίνεται ισχυρός παράγοντας, αφιερώνει τη ζωή του σε φιλανθρωπίες και δημιουργεί οικογένεια.


Καθώς τα χρόνια κυλούν και τα σύνορα αλλάζουν, η ιστορία της Θεσσαλονίκης αφήνει σημάδια στα άψυχα κτήρια και σε όσους τη λογίζουν για πατρίδα τους. Στα βαριά μυστικά του Ηλία, έρχονται να προστεθούν αυτά του αινιγματικού φίλου του, Πιερ Μαλέρμπ.
Η μοίρα δεν ξεχνά τα κρίματα του παρελθόντος, στήνει εμπόδια και παγίδες, και φέρνει τελικά τον Ηλία αντιμέτωπο με όσα προσπαθούσε μάταια να αποφύγει. Μετά από δεκαετίες πόνων και παθών, ένας ακόμα κατακτητής κάνει δικιά του τη Θεσσαλονίκη και οι ήρωες πρέπει να βρουν κουράγιο να αντιμετωπίσουν όχι μόνο τη ζοφερή πραγματικότητα, αλλά και τις πληγές της καρδιάς τους.

Η Δήμητρα Παπαναστασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Σπούδασε στη Ρόδο (ΑΣΤΕΡ) και στη Θεσσαλονίκη (Ανωτάτη Βιομηχανική) όπου έμεινε και εργάστηκε για 20 χρόνια. Είναι παντρεμένη και ζει στην Αθήνα. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της «Σαν στάχυα στο χρόνο».
 

Είναι το δεύτερο βιβλίο της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου. Το πρώτο της βιβλίο αγαπήθηκε από τους αναγνώστες για το πρωτότυπο θέμα του και γνώρισε μεγάλη επιτυχία.  Η κεντρική ιστορία εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της συναρπαστικής ανάγνωσης : μυστικά, μίση, πάθη, αμαρτία και αγωνία για συγχώρεση.
Η ενδελεχής ιστορική έρευνα της Παπαναστασοπούλου δημιουργεί μια σαγηνευτική ατμόσφαιρα που προκαλεί δέος. Ο αναγνώστης αφήνεται να παρασυρθεί σε μια αλλοτινή Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι πολιτισμών και παθών.
Τέλος, στο βιβλίο φωτίζονται πολλά άγνωστα περιστατικά από τη ζωή της πόλης, κάνοντας το ελκυστικό και για τους αναγνώστες αμιγώς ιστορικών μυθιστορημάτων.
πηγή:artsandthecity.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Στη σκιά των αιώνων- ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Στη σκιά των αιώνων- ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
http://1.bp.blogspot.com/-VJpgWFaijXs/UjY02cbDPmI/AAAAAAAAQFU/BtWOOJ3bqr4/s400/books11413_0.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-VJpgWFaijXs/UjY02cbDPmI/AAAAAAAAQFU/BtWOOJ3bqr4/s72-c/books11413_0.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/09/blog-post_6797.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/09/blog-post_6797.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy