Διακόσμηση πάνω σε ένα σε μαγικό χαλί-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

    Όταν ήμουν μικρή, ο χειμώνας ξεκινούσε μόλις η μαμά μου κατέβαζε τα χαλιά από την αποθήκη και τα έστρωνε στο σαλόνι και στις κ...

 
 
Όταν ήμουν μικρή, ο χειμώνας ξεκινούσε μόλις η μαμά μου κατέβαζε τα χαλιά από την αποθήκη και τα έστρωνε στο σαλόνι και στις κρεβατοκάμαρες. Ήταν το σημάδι πως ο καιρός αλλάζει και πρέπει να μαζευτούμε στο σπίτι.




 Παλιότερα οι νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν τα χαλιά ως το πρώτο μέσο μόνωσης του σπιτιού από το κρύο. Σήμερα, τα χαλιά δεν είναι μόνο ένα θερμομονωτικό υλικό, είναι κι ένα πρωταρχικό στοιχείο στην συνολική διακόσμηση του σπιτιού. Ένα χαλί θα δώσει χρώμα στο χώρο, αλλά και βάθος, θα τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος, πιο «γεμάτος», πιο φιλόξενος. Γι’ αυτό και όταν μπαίνουμε σ’ ένα σπίτι με ένα όμορφο χαλί, νιώθουμε αμέσως να μας αγκαλιάζει ο χώρος.
Η επιλογή του χαλιού που θα είναι το ιδανικότερο για το χώρο σας, δεν είναι μια καθόλου εύκολη και απλή υπόθεση. Πρέπει να λάβετε υπόψη σας πολλούς παράγοντες. Πρώτος και κυριότερος είναι αν πρόκειται για χαλί που θα μπει στο σαλόνι, θα πρέπει να κοιτάξετε τα έπιπλα και τις κουρτίνες του χώρου. Πρέπει πρώτα να συνάδει με το ύφος της διακόσμησης – για παράδειγμα, όσο ακριβά κι αν είναι τα έπιπλά σας, αν είναι σε μοντέρνα γραμμή δεν θα βάλετε περσικό χαλί!
Τα κλασσικά χαλιά, επειδή έχουν πλούσια και πυκνή διακόσμηση ταιριάζουν σε χώρους όπου κυριαρχούν οι μονοχρωμίες. Αν τα δικά σας έπιπλα είναι μεν μονόχρωμα, αλλά είναι μοντέρνα, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα χαλί με μεγάλα αφαιρετικά ή γεωμετρικά σχήματα. Αν θέλετε να κάνετε το χώρο σας ακόμη πιο μοντέρνο, διαλέξετε ένα μονόχρωμο χαλί σε τόνους εντελώς αντίθετους με τα μονόχρωμα έπιπλά σας και «δέστε» την αντίθεση αυτή με το να βάλετε στους καναπέδες ή τις πολυθρόνες μαξιλαράκια στο χρώμα του χαλιού.

Εάν μιλάμε για σπίτι που έχει μικρά παιδιά, προτιμήστε ένα χαλί με πλούσια διακόσμηση, έτσι ώστε να «κρύβει» τους λεκέδες που είναι αναπόφευκτοι με τα ατυχήματα των παιδιών. Προσοχή, όμως, να μη «βαρυφορτώσετε» το χώρο, εάν τα έπιπλα και οι κουρτίνες έχουν κι αυτά πλούσια μοτίβα. Εσείς, θα πρέπει να διαλέξετε ένα χαλί φτιαγμένο συνθετικό ή από ίνες νάιλον. Το νάιλον είναι ένα υλικό ανθεκτικό και αντιστατικό, που αντιστέκεται και στη βρωμιά και διατηρεί το χρώμα του για πολύ καιρό, χωρίς να ξεθωριάζει, όταν π.χ. τρίβετε με ένα σφουγγάρι για να αφαιρέσετε ένα λεκέ της στιγμής.
Αν θέλετε να βάλετε χαλί στην τραπεζαρία σας, λάβετε υπόψη πως το χαλί θα πρέπει να έχει διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες απ’ όσο χρησιμοποιεί το τραπέζι και οι καρέκλες όταν είναι τραβηγμένες προς τα πίσω όταν τρώτε. Μια στενόμακρη τραπεζαρία θα χρειαστεί χαλί σε ορθογώνιο σχήμα και μια στρογγυλή ένα χαλί τύπου ροτόντα. Αν έχετε οβάλ τραπεζαρία, προτιμήστε ένα ορθογώνιο χαλί.
Όσον αφορά στην ποιότητα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως τα χοντρά πλούσια χαλιά είναι όμορφα μόνο τον πρώτο καιρό, αφού μόλις «πατηθούν» λίγο χάνουν το βάθος τους και φαίνονται πιο παλιά απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Αυτά τα χαλιά μαζεύουν, επίσης, περισσότερες ακαθαρσίες και σκόνες απ’ ότι τα πιο λεπτά. Αν σας αρέσουν τα πλούσια ψηλά χαλιά, προτιμήστε χαλιά φτιαγμένα από πολυεστέρα, αντί μαλλί. Αυτό το υλικό είναι ανθεκτικότερο, διατηρεί το ύψος της πλέξης, εύκολος στον καθαρισμό και δεν λεκιάζει εύκολα. Το μειονέκτημά του είναι πως μπορεί να ξεθωριάσει με το φως του ήλιου.

Στο κεφάλαιο ποιότητα χαλιών, όση σημασία θα δώσετε στο από πάνω μέρος του χαλιού, πρέπει να δώσετε και στο από κάτω. Η «βάση» του πρέπει να είναι φτιαγμένη από υλικό που δε γλιστράει στο πάτωμα (πολύ σημαντικό ειδικά αν έχετε παιδιά) κι από υλικό που δε ξεφτίζει. Προσοχή, όμως, στα κακής ποιότητας χαλιά, τα οποία με τον καιρό κολλάνε στο δάπεδο και όταν θα έρθει η ώρα να τα αφαιρέσετε, θα σας επιφυλάξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.
πηγή:spitiepipla.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Διακόσμηση πάνω σε ένα σε μαγικό χαλί-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Διακόσμηση πάνω σε ένα σε μαγικό χαλί-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
http://www.spitiepipla.gr/wp-content/uploads/2010/11/xaliaa.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-MyBc9va8gwQ/Uj-TpTXUGvI/AAAAAAAAQTI/fnHldAiBJws/s72-c/LargeRugsDeliverInSizeAndComfort.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/09/blog-post_5858.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/09/blog-post_5858.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy