Για όσους η μαγειρική είναι κάτι παραπάνω.. ...μια συνταγή για ιδιαίτερες στιγμές γαστρονομίας. Ντιπ λιαστής ντομά...
Για όσους η μαγειρική είναι κάτι παραπάνω.....μια συνταγή για ιδιαίτερες στιγμές γαστρονομίας. Ντιπ λιαστής ντομάτας σε λάδι.
Υλικά συνταγής
400 γρ. λιαστές ντομάτες
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. ξύδι
1 φλ. νερό
Λίγο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
Για το σερβίρισμα
Φρυγανισμένο ψωμί
Ξυνομυζήθρα
Εκτέλεση
Βάζουμε την ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα ,το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει την μορφή μαρμελάδας.
Συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.
Πηγη:www.argiro.gr