Πρακτικές λύσεις για καθημερινά προβλήματα ( α΄μέρος)

Στην παράδοσή μας βρίσκουμε από πολύ παλιά πρακτικές με τις οποίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ανακύπτουν κατά τις κα...




Στην παράδοσή μας βρίσκουμε από πολύ παλιά πρακτικές με τις οποίες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ανακύπτουν κατά τις καθημερινές μας δραστηριότητες, τη φροντίδα του σπιτιού ή και από τυχαία περιστατικά.
Πιο κάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες και απλές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε εύκολα, γρήγορα και οικολογικά καθημερινά προβλήματα στο σπίτι.



  Για παράδειγμα, πως αντιμετωπίζουμε μυρμήγκια, κατσαρίδες και άλλα έντομα. Πως καθαρίζουμε ορισμένους λεκέδες. Πως αστράφτουν τζάμια και καθρέπτες. Φροντίδες καθαριότητας, απολύμανσης και υγιεινής. 

Και για όλα αυτά οφείλουμε να έχουμε πάντοτε στο σπίτι: σόδα φαγητού, αμμωνία, νέφτι, ταλκ, γυαλόχαρτο, αιθέρια έλαια ευκαλύπτου ή μέντας, λάδι λεβάντας, γαρυφαλόλαδο, φύλλα δάφνης, φύλλα μέντας, λεβάντα, βασιλικό, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, μαντζουράνα, χαμομήλι, ευκάλυπτο, τίλιο, μολόχα, θυμάρι, μαϊντανό, δυόσμο, καρύδια, πίτουρο, φίτρο σταριού, μαγία μπύρας σε σκόνη, γύρη, δαμάσκηνα, αμύγδαλα. Το καθένα από αυτά θα μας βοηθήσει να λύσουμε καθημερινά προβλήματα που ανακύπτουν στο σπίτι από τις καθημερινές μας δραστηριότητες και τη φροντίδα του σπιτιού.
Αιμοστατικό: Αν κοπήκατε σταματήστε το αίμα και με σόδα φαγητού.
Ακόνισμα: Τα ψαλίδια και τα μαχαίρια ακονίζονται με σμυριδόπανο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείσετε γυάλινο δοχείο ή μπουκάλι και να τα λυμάρετε στριφογυρίζοντας τα στο στόμιο τους. Για να ακονίσετε τα μαχαίρια από το μπλέντερ σας, βάλτε 5-6 παγάκια και λειτουργήστε το για 1 λεπτό.
΄Αλατα: Τα άλατα του νερού στα ποτήρια, βάζα κ.λ.π εξαφανίζονται αν τα γεμίσετε με κοκα-κόλα για 24 ώρες ή αν τα ξεπλύνετε με διάλυμα νερού και χυμού λεμονιού ή διάλυμα νερό και ξύδι. γεμίσετε και βράσετε νερό και ξύδι (ή χυμό λεμονιού) σε ίση ποσότητα και τα αφήσετε με το διάλυμα αυτό όλο το βράδυ. (Μην ξεχάσετε: την άλλη μέρα, στον βραστήρα, το πρώτο βραστό νερό πετάξτε το). Τα άλατα στη ντουζιέρα απομακρύνονται σε διάλυμα σόδας ή και με διάλυμα ξυδιού.
Αλάτι στο φαγητό: Αν σας έπεσε πολύ αλάτι στην σούπα, στο μαγειρεμένο κιμά κ.λ.π. ρίχτε στην κατσαρόλα μια ωμή ξεφλουδισμένη και χαραγμένη σε διάφορα σημεία πατάτα. Η πατάτα απορροφάει το αλάτι. Επίσης αντί για πατάτα μπορείτε να βάλετε 1/4 ψωμί μπαγιάτικο.
Ανοξείδωτα σκεύη: Τα φαγητά ή οι σαλάτες που περιέχουν ξύδι ή τα φαγητά που έχουν ντομάτα δεν θα πρέπει να φυλάγονται μέσα σε αλουμινένια σκεύη, διότι το ξύδι και η ντομάτα περιέχουν οξύ και η χημική αντίδραση που δημιουργείται μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας.
Ανθότυρο και μυζήθρα: Τα τυριά αυτά διατηρούνται περισσότερο αν τα βάλετε σε γυάλινο τάπερ με αλατόνερο.
Αποσμητικό: Για αποσμητικό χώρου χρησιμοποιείστε την σόδα φαγητού.
Αποχέτευση: Για να εξαφανιστούν οι δυσάρεστες μυρωδιές της αποχέτευσης στο νεροχύτη σας ρίξτε στο σιφώνι κατακάθι ελληνικού καφέ και αφήστε το να δράσει για λίγη ώρα.
Ασημένια αντικείμενα: Τα ασημένια είδη που δεν χρησιμοποιούνται συχνά δεν θα μαυρίσουν αν τα τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο. Τα ασημικά που έχετε σε βιτρίνα θα αργήσουν να μαυρίσουν αν τοποθετείσετε στο ίδιο χώρο 1 κομμάτι κιμωλία.
Τα ασημένια κοσμήματα καθαρίζουν αν τα βράσετε σε νερό με μαγειρική σόδα ή απορρυπαντικό πιάτων ή αν τα τρίψετε με παλιά βούρτσα δοντιών που έχετε βρέξει με χυμό λεμονιού και αλάτι.
Τα ασημένια μαχαιροπήρουνα θα καθαρίσουν αν τα βάλουμε σε μια κατσαρόλα που έχουμε ντύσει με αλουμινόχαρτο. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό βραστό και 1 χούφτα αλάτι και τα αφήνουμε εκεί για 10’.
Αυγά: Για να διαπιστώσετε πόσων ημερών είναι τα αυγά βάλτε τα σε ένα μπώλ με νερό και αν παραμείνουν τα αυγά στον πάτο τότε είναι φρέσκα, αν σταθούν κατακόρυφα είναι 5-6 ημερών και αν επιπλέουν είναι μπαγιάτικα. Οταν βράζετε αυγά προσθέστε αλάτι για να ξεφλουδίσουν πιο εύκολα και ρίχτε λίγο ξύδι για να μην ραγίσουν ή 2 σταγόνες γάλα ή αλείψτε τα με λεμόνι και να μην τα βάλετε να βράσουν κατευθείαν από το ψυγείο.
Οταν κάνετε ομελέτα προσθέστε στο μείγμα σόδα μαγειρικής, λίγο γάλα και ελάχιστο νερό για να γίνει πιο αφράτη. Για να φύγει η μυρωδιά του αυγού π.χ από πάγκο κουζίνας, από χαλί κ.λ.π. ρίξτε λίγο αλάτι.
Για να μην μυρίζουν τα ποτήρια σας και τα πιάτα, αυγό πριν τα πλύνετε ξεπλύντε τα με το κατακάθι από ελληνικό καφέ ή ξύδι.
Αυπνία: Έγχυμα χαμομηλιού
Αφέψημα: Στο αφέψημα τα βότανα βράζουν μαζί με το νέρο, σε αντίθεση με το έγχυμα . Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού βότανα για 1 φλυτζάνι νερό.
Αφρόλουτρο: Οταν κάνετε αφρόλουτρο προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού, η σόδα βοηθά στο να αποβάλονται από το σώμα οι τοξίνες.

πηγή:
envifriends.blogspot.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Πρακτικές λύσεις για καθημερινά προβλήματα ( α΄μέρος)
Πρακτικές λύσεις για καθημερινά προβλήματα ( α΄μέρος)
http://1.bp.blogspot.com/-MhwXKjLOnTg/UicUzE4p7QI/AAAAAAAAP6M/XwcOOhcYGzA/s320/exypnes-lyseis-se-kathimerina-provlimata-02.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-MhwXKjLOnTg/UicUzE4p7QI/AAAAAAAAP6M/XwcOOhcYGzA/s72-c/exypnes-lyseis-se-kathimerina-provlimata-02.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2013/09/blog-post_1826.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2013/09/blog-post_1826.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy