Τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση: τι να μην κάνεις

Τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση είναι τόσο …συχνά που πολλές από εμάς μπορεί και να μην τα θεωρούμε πια λάθη. Ωστόσο, αν θες στο χώρο...

Τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση είναι τόσο …συχνά που πολλές από εμάς μπορεί και να μην τα θεωρούμε πια λάθη. Ωστόσο, αν θες στο χώρο σου η διακόσμηση να είναι πιο “ψαγμένη”, τότε οι συμβουλές αυτές θα σου φανούν πολύ χρήσιμες. Μη βιαστείς να φέρεις τα πάνω κάτω στο σπίτι, αν διαπιστώσεις ότι πρέπει να αλλάξεις πολλά για να είσαι deco correct! Χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που θα πάρεις για να κάνεις μικρές αλλαγές άμεσα και καλύτερες επιλογές διακόσμησης στο μέλλον.

Πως θα αποφύγεις τα συχνά λάθη στη διακόμηση: σημείωσε τα Μην

ΜΗΝ χρησιμοποιείς υπερβολικά μικρά χαλιά. Τα χαλάκια σε μέγεθος γραμματόσημου αποτελούν ένα από τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση, αφού κανονικά όλα τα έπιπλα πρέπει ν’ ακουμπούν πάνω στο χαλί. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε στερέωσε τα μπροστινά πόδια των επίπλων στο χαλί ενώ τα πίσω πόδια μένουν ελεύθερα. Για τα μικρότερα έπιπλα ισχύει ο κανόνας που θέλει και τα τέσσερα πόδια ν’ ακουμπάνε στο χαλί.
ΜΗΝ διαλέγεις πρώτα το χρώμα των τοίχων όταν ξεκινάς να διακοσμήσεις ένα χώρο από την αρχή. Διάλεξε πρώτα τα πιο ακριβά κομμάτια και στήσε τη διακόσμηση γύρω από αυτά. Το χρώμα στους τοίχους αλλάζει πιο γρήγορα και στοιχίζει λιγότερο!
ΜΗΝ κρεμάς τους πολυελαίους υπερβολικά ψηλά. Αυτό είναι ένα από τα κατεξοχήν συχνά λάθη στη διακόσμηση. Σκέψου όμως: το φως πρέπει να πέφτει στο δωμάτιο και όχι στο ταβάνι.
ΜΗΝ κρεμάς τα έργα τέχνης υπερβολικά ψηλά. Το σωστό ύψος για να κρεμάς τους πίνακες και τα υπόλοιπα έργα τέχνης είναι στο επίπεδο των ματιών ενός μέσου ύψους ανθρώπου. Πάντως, αν είναι να κάνεις λάθος στο που θα κρεμάσεις τους πίνακες σου, σκέψου ότι είναι καλύτερα να βρίσκονται χαμηλά, παρά πολύ ψηλά.
ΜΗΝ χρησιμοποιείς κοντές κουρτίνες γιατί δημιουργούν την ίδια εντύπωση με τα κοντά παντελόνια: μοιάζουν λες και κόπηκαν πιο κοντά απ’ ότι έπρεπε. Οι κουρτίνες πρέπει να ακουμπάνε ελαφρά στο έδαφος και μπορούν ακόμη και να είναι λίγο πιο μακριές σχηματίζοντας πτυχώσεις στο πάτωμα, αλλά δεν πρέπει ποτέ να είναι πιο κοντές.
ΜΗΝ τοποθετείς πάρα πολλά μαξιλάρια. Ίσως το πρώτο από τα συχνά λάθη στη διακόσμηση. Τα διακοσμητικά μαξιλάρια δίνουν έναν εντυπωσιακό τόνο στο ντεκόρ αλλά δεν πρέπει να αναγκάζεσαι να αδειάσεις τον καναπέ, την πολυθρόνα ή το κρεβάτι για να καθίσεις ή να ξαπλώσεις. Το ξέρουμε ότι έτσι τα βλέπεις στις βιτρίνες των καταστημάτων, ωστόσο στο δικό σου χώρο καλύτερα να αποφύγεις αυτή την τακτική.
ΜΗΝ χρησιμοποιείς μικροσκοπικά διακοσμητικά μαξιλάρια. Θυμήσου ότι τα μαξιλάρια πρέπει να συμβαδίζουν με το μέγεθος του επίπλου που διακοσμούν. Αν είναι πολύ μικρά τα μαξιλάρια στους μεγάλους καναπέδες ή τις πολυθρόνες θα «χάνονται» και δεν έχουν το σωστό αποτέλεσμα.
ΜΗΝ δημιουργείς θεματικούς χώρους γιατί όσο κι αν είναι διασκεδαστική η διακόσμησή τους συνήθως προκαλούν ανία αρκετά γρήγορα. Τα θεματικά δωμάτια σύντομα φαίνονται παλιά και ξεπερασμένα κι αναγκάζεσαι να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για ν’ αντικαταστήσεις τα κομμάτια που δεν σου αρέσουν πια. Δοκίμασε, αντίθετα, να προσθέσεις τα θεματικά στοιχεία που προτιμάς σ’ ένα κανονικό δωμάτιο. Για παράδειγμα, αν είσαι λάτρης της ζούγκλας μπορείς να προσθέσεις animal prints, πχ. με μερικά μαξιλάρια ή ένα μπαούλο σε print ζέβρας.
ΜΗΝ επιλέγεις το στυλ έναντι της άνεσης. Παραδέξου το: είναι από τα συχνά λάθη στη διακόσμηση που κι εσύ θα υπέκυπτες εύκολα. Όμως, η αλήθεια είναι ότι πολλά από τα φανταστικά σχεδιασμένα κομμάτια, αν και δείχνουν υπέροχα, είναι εντελώς άβολα. Γι’ αυτό προτού αγοράσεις κάτι, σκέψου πάντα πώς θα το χρησιμοποιήσεις.
ΜΗΝ σπρώχνεις όλα τα έπιπλα στον τοίχο. Είναι γεγονός ότι μερικές φορές αυτό είναι δύσκολο λόγω των διαστάσεων του χώρου, αλλά προσπάθησε να τραβήξεις τα έπιπλα από τον τοίχο για να δημιουργήσεις ζεστές γωνιές. Ακολούθησε αυτόν τον σημαντικό κανόνα ειδικά στο καθιστικό και τους οικογενειακούς χώρους. Κάποιοι διστάζουν να δείξουν το πίσω μέρος των επίπλων αλλά αν δεν είναι ημιτελή, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
ΜΗΝ βασίζεσαι αποκλειστικά στον φωτισμό οροφής. Μπορεί να είναι χρήσιμος αλλά προσφέρει ανεπαρκές φως και δεν είναι τόσο κολακευτικός. Η καλύτερη λύση είναι ένας συνδυασμός φωτισμού οροφής και φωτισμού που προσδίδει ατμόσφαιρα και εξυπηρετεί συγκεκριμένες εργασίες. Χρησιμοποίησε επιτραπέζια λαμπατέρ, επιδαπέδιες λάμπες, απλίκες, και οτιδήποτε άλλο σου αρέσει. Φρόντισε μόνο να έχεις απ’ όλα τα είδη ώστε ο χώρος να φωτίζεται επαρκώς και να δείχνει καλύτερος.
πηγή:helloladies.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση: τι να μην κάνεις
Τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση: τι να μην κάνεις
https://2.bp.blogspot.com/-zLnkWEQuer4/WU-nkedUhQI/AAAAAAAAhrU/wDv0Dk-Su_QjsA3v6t-7jyxzFd2R014twCLcBGAs/s320/54ff8221e3434-gold-couch-xln.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-zLnkWEQuer4/WU-nkedUhQI/AAAAAAAAhrU/wDv0Dk-Su_QjsA3v6t-7jyxzFd2R014twCLcBGAs/s72-c/54ff8221e3434-gold-couch-xln.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2017/06/blog-post_25.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2017/06/blog-post_25.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy