Με άρωμα Ιταλίας και παγκόσμια καταξιωμένη γεύση, η πανακότα αποτελεί ένα δροσερό γλυκό για όλες τις ώρες. Συνδυάζεται άψογ...
Με
άρωμα Ιταλίας και παγκόσμια καταξιωμένη γεύση, η πανακότα αποτελεί ένα
δροσερό γλυκό για όλες τις ώρες. Συνδυάζεται άψογα με διάφορες σος
φρούτων ή ακόμη καραμέλας ή σοκολάτας.
ΥΛΙΚΑ για 5 μερίδες των 60γρ.
150γρ. γάλα 0% λιπαρά
20γρ. φρουκτόζη
20γρ. φρουκτόζη
1 δόση βανίλια σκόνη
5γρ. λικέρ Cointreau
100γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράζουμε το γάλα με τη φρουκτόζη. Μόλις βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Έχουμε στραγγίξει τα φύλλα ζελατίνας τα οποία τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη βανίλια, το λικέρ και την κρέμα γάλακτος.
- Ομογενοποιούμε, γεμίζουμε φορμάκια της αρεσκείας μας των 60γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου 3 ώρες.
- Για ντεκόρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες σάλτσες όπως φράουλας, καραμέλας, σοκολάτας και φρέσκων φρούτων.
πηγή: flowmagazine.gr