DIY-Ξύλινα Φωτιστικά από Καπλαμά!

 Φέρτε την ύπαιθρο εντός του σπιτιού με αυτά τα μοναδικά ξύλινα φωτιστικά .Θα χρειαστείτε:  Υλικά  30 x 120 εκατοστά φύλλο από φυσικό...

 Φέρτε την ύπαιθρο εντός του σπιτιού με αυτά τα μοναδικά ξύλινα φωτιστικά.Θα χρειαστείτε:
 Υλικά 

  • 30 x 120 εκατοστά φύλλο από φυσικό ξύλινο καπλαμά
  •  Ορθογώνια μεταλλική πλακέτα με άνοιγμα 
  • 2 σπειροειδή ράβδοι μήκους 20 εκατοστών και διαμέτρου 3 χιλιοστών 
  • 8 ροδέλες 
  • 8 εξάγωνα παξιμάδια 
  • Αστάρι ξύλου
  •  Μπογιά ξύλου - ρεπουλίνη 
  • Μίνι κρεμαστό φωτιστικό 2 λαμπτήρες 25 watt Οδηγίες 

Προετοιμασία .
 Ξετυλίξτε το φύλλο καπλαμά στην επιφάνεια εργασίας σας και κόψτε ένα κομμάτι μήκους 60 εκατοστών με το κοπίδι. Στη συνέχεια κόψτε 2,5 εκατοστά από το πλάτος αυτού του κομματιού. Αφαιρέστε τις λαβές από τα δύο κενά δοχεία χρωμάτων. Χρησιμοποιώντας ένα σιδεροπρίονο ή το πριόνι, κόψτε τις ράβδους στο κατάλληλο μήκος εφόσον απαιτηθεί. Χρησιμοποιώντας δύο μικρά κομμάτια ταινίας, ενώστε τα δύο κενά δοχεία χρωμάτων μαζί, ευθυγραμμίζοντας τις κάθετες ραφές στα δοχεία. (Θα το χρησιμοποιήσετε αυτό ως σημείο αναφοράς για αργότερα.) Μετατροπή καπλαμά σε κυλίνδρο 



1) Βάλτε την ταινία στο ένα άκρο του καπλαμά (αυτό θα το αποτρέψει από το να κολλήσει στο δοχείο όταν θα το σιδερώσετε). Κόψτε την ταινία με το κοπίδι έτσι ώστε να είναι ευθυγραμμισμένη με την άκρη  του καπλαμά. Κόψτε δύο ακόμη μικρά κομμάτια ταινίας (αυτά θα χρησιμοποιηθούν στο επόμενο βήμα). Ευθυγραμμίστε την άκρη του καπλαμά με τις κάθετες ραφές στα δοχεία χρωμάτων.


 2) Κολλήστε τον καπλαμά στα δοχεία χρωμάτων, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το καπλαμά γύρω από τα δοχεία. Ο καπλαμάς πρέπει να επικαλύπτει τα δοχεία και να εφαρμόζει απόλυτα μεταξύ των βάσεων των χειρολαβών. Προθερμάνετε ένα σίδερο στην υψηλότερη θερμοκρασία πριν από τη μετάβαση στο επόμενο βήμα. 


3) Βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα κομμάτι ξύλο γιατί θα σας χρειαστεί αμέσως μετά από αυτό το βήμα. Σιδερώστε το αλληλοκαλυπτόμενο τμήμα του καπλαμά για να ενεργοποιήσετε την κόλλα. Ξεκινήστε από τη μέση και στη συνέχεια σιδερώστε προς τα έξω. Προτού πάτε στις άκρες, αφαιρέστε προσεκτικά τα δύο μικρά κομμάτια ταινίας και συνεχίστε το σιδέρωμα.


 4) Πιέστε σταθερά το ξύλο στη ραφή του καπλαμά που μόλις σιδερώσατε και κρατήστε το εκεί για περίπου 2 λεπτά μέχρι η κόλλα να κρυώσει. 

5) Απαλά συστρέψτε και αφαιρέστε τα δοχεία όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Αφαιρέστε την ταινία από το εσωτερικό του καπλαμά. Στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά τα άκρα του καπλαμά και σκουπίστε με ένα πανί. 


Βάση φωτιστικού 
1) Τοποθετήστε τις δύο ράβδους στο πάνω μέρος του σωλήνα, σε απόσταση περίπου 5 εκατοστών και μαρκάρετε τέσσερις οπές (δύο σε κάθε πλευρά) 2,5 εκατοστά από την κορυφή του σωλήνα. 

2) Τρυπήστε στα τέσσερα σημάδια που κάνατε. 
3) Τοποθετήστε τη μια ράβδο σε μία από τις τρύπες. Περάστε μια ροδέλα, δύο παξιμάδια, και ξανά άλλη μια ροδέλα. Περάστε τη ράβδο μέσα από την απέναντι τρύπα του σωλήνα. Βιδώστε τα παξιμάδια προς με τις ροδέλες στα εσωτερικά τοιχώματα του σωλήνα. Στη συνέχεια, βάλτε ροδέλες στα εξωτερικά άκρα της ράβδου και βιδώστε με δύο παξιμάδια εκατέρωθεν. Επαναλάβετε το ίδιο και με τη δεύτερο ράβδο. 

4) Βάλτε κόλλα στα σημεία της μεταλλικής πλακέτας που θα κολλήσουν στις ράβδους. 
5) Περάστε την πλακέτα μέσα από τη βάση του σωλήνα και πιέστε πάνω στις ράβδους κρατώντας για 1 λεπτό μέχρι η κόλλα να στεγνώσει.

Τελειώνοντας το φωτιστικό Απλώστε το αστάρι στο σωλήνα με το πινέλο για πιο ομοιόμορφο βάψιμο. Εν συνέχεια, βάψτε με το χρώμα της επιλογής σας και αφήστε να στεγνώσει. Ξεβιδώστε τον δακτύλιο από το ντουί, περάστε το μέσα από την πλακέτα και βιδώστε το δακτύλιο ξανά για να το ασφαλίσετε. 
via lowes
επιμέλεια κειμένου:toftiaxa.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: DIY-Ξύλινα Φωτιστικά από Καπλαμά!
DIY-Ξύλινα Φωτιστικά από Καπλαμά!
https://1.bp.blogspot.com/-A5oSiO85Klc/V5f60DtoFeI/AAAAAAAAd44/tk_lsS3kbfI6uhuv1NrHi36FtFNUwTt5wCLcB/s320/01-Wood-veneer-pendants-101894576.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-A5oSiO85Klc/V5f60DtoFeI/AAAAAAAAd44/tk_lsS3kbfI6uhuv1NrHi36FtFNUwTt5wCLcB/s72-c/01-Wood-veneer-pendants-101894576.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/07/diy_92.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/07/diy_92.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy