Λάδι αβοκάντο: το φυσικό ελιξίριο ομορφιάς!

Ο σύμμαχός σου για να απαλλαγείς μια και καλή από την αφυδατωμένη και ξηρή επιδερμίδα, είναι το λάδι αβοκάντο! Το αβοκάντο είναι πλο...




Ο σύμμαχός σου για να απαλλαγείς μια και καλή από την αφυδατωμένη και ξηρή επιδερμίδα, είναι το λάδι αβοκάντο! Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες και κάνει θαύματα όχι μόνο στην επιδερμίδα αλλά και στα θαμπά, ταλαιπωρημένα μαλλιά. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε στερόλες οι οποίες βοηθούν στη μείωση των καφέ κηλίδων στο πρόσωπο.




Tο αβοκάντο είναι ιδιαίτερα ευεργετική τροφή, αφού μας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, κάλιο, που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία των κυττάρων και της καρδιάς, βιταμίνη E, φυλλικό οξύ και λουτεΐνη (ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών, τα οποία έχουν αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση). Επιπλέον, διευκολύνει το σώμα να απορροφήσει περισσότερα λιποδιασπώμενα συστατικά από τις τροφές, όπως A και B καροτίνη, λουτεΐνη κ.ά.

Tο αβοκάντο παραδοσιακά έχει σημαντική συνεισφορά στην κοσμητολογία. Πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β, C, D, E), ελαϊκό οξύ και ωμέγα 3-6 το έλαιό του είναι ιδανικό για εκείνους που έχουν ξηρό ή ερεθισμένο δέρμα (εξαιτίας εκζέματος ή ψωρίασης, κ.λπ.) ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια εξαιρετική αντιγηραντική θεραπεία για όλα τα ώριμα δέρματα (άριστο για την πρόληψη του σχηματισμού των ρυτίδων).

Όπως και το ελαιόλαδο, το λάδι αβοκάντο είναι ένα από τα λίγα βρώσιμα έλαια που δεν προέρχονται από σπόρους, αλλά από το σαρκώδη καρπό τους. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ. Eπίσης, όταν απλωθεί στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, είναι υποαλλεργικό και μοιάζει με τη λανολίνη, καθώς έχει και αυτό τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά.

Προσοχή: Το λάδι αβοκάντο είναι κατάλληλο για όλα τα δέρματα και χρησιμοποιείται στο πρόσωπο, λαιμό, σώμα και μαλλιά. Για να επωφεληθείς στο έπακρο από την ευεργετική του δράση είναι σημαντικό να είναι καθαρό (ανεπεξέργαστο). Το χρώμα του πρέπει να είναι ένα κίτρινο-πράσινο παρόμοιο με αυτό του ελαιολάδου ενώ θα πρέπει να έχει ελαφρώς τη χαρακτηριστική οσμή του καρπού (το επεξεργασμένο είναι διαφανές και άοσμο!).

Πώς να το χρησιμοποιήσεις
Για το σώμα:

Η καλύτερη στιγμή για να βάλεις το λάδι αβοκάντο είναι αμέσως μετά το ντους ή το μπάνιο, όταν το δέρμα είναι ακόμα λίγο «υγρό, οι πόροι διεσταλμένοι και μπορούν να απορροφήσουν καλύτερα το προϊόν. Αντικατάστησε το με την ενυδατική σου κρέμα και χρησιμοποίησε το αμέσως μετά το μπάνιο για μεταξένια επιδερμίδα.
Το ίδιο μπορεί να γίνει εάν θέλεις να προλάβεις τις ραγάδες στους μηρούς, το στήθος ή την κοιλιά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Ιδανικό για χρήση ως ελαφρύ αντηλιακό (όχι στην παραλία). Συνήθως, σε συνδυασμό με το λάδι jojoba είναι ότι καλύτερο για την προστασία της επιδερμίδας από την βλαβερή επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να για να εξουδετερώσεις τη δράση του ανέμου ή της χαμηλής θερμοκρασίας που μπορεί να κοκκινίσει και να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα.

Για το πρόσωπο:

Πριν κοιμηθείς, άπλωσε μικρή ποσότητα έλαιο αβοκάντο στην επιδερμίδα σου και άφησέ το να δράσει όλο το βράδυ. Ακόμη, μπορείς να ταμπονάρεις κάθε μέρα λίγες σταγόνες λάδι αβοκάντο γύρω από τα μάτια, τα χείλη ή οποιοδήποτε άλλο σημείο του δέρματος που είναι ξηρό ή ερεθισμένο, κάνοντας απαλό μασάζ.

Για τα μαλλιά:

Αφού λουστείς, άπλωσε μικρή ποσότητα στις άκρες των μαλλιών σου χωρίς να ξεβγάλεις.
hair-mask-avocadoΕπανορθωτική μάσκα μαλλιών με λάδι αβοκάντο

Η μάσκα αυτή θα ενυδατώσει, θα θρέψει και θα επανορθώσει τα μαλλιά σου, χαρίζοντάς τους απαλότητα, ελαστικότητα και απίστευτη λάμψη.

Υλικά

1 κ.σ. λάδι αβοκάντο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
1 κρόκο αυγού
πλαστικό σκουφάκι

Εκτέλεση

Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Άπλωσε τη μάσκα σε στεγνά μαλλιά και φόρεσε το σκουφάκι. Ύστερα από 15 λεπτά αφαιρείς το σκουφάκι και λούζεις τα μαλλιά σου.
Επανάλαβε 1 φορά την εβδομάδα.

Πηγή: NaturaNrg

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Λάδι αβοκάντο: το φυσικό ελιξίριο ομορφιάς!
Λάδι αβοκάντο: το φυσικό ελιξίριο ομορφιάς!
http://2.bp.blogspot.com/-EMYMh3nPS8s/Vq41OPwYfeI/AAAAAAAAaYM/MNy9RTONgFg/s400/homepage_gallery_1343_20151219184955_2.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-EMYMh3nPS8s/Vq41OPwYfeI/AAAAAAAAaYM/MNy9RTONgFg/s72-c/homepage_gallery_1343_20151219184955_2.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/02/blog-post_1.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/02/blog-post_1.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy