Μια ξεχωριστή πρόταση από την thecookbook.gr για σοκολατένια sauce σε βάζο,έτσι για να μην ψάχνεις νυχτιάτικα για κάτι γλυκό. Φτιά...
Μια ξεχωριστή πρόταση από την thecookbook.gr για σοκολατένια sauce σε βάζο,έτσι για να μην ψάχνεις νυχτιάτικα για κάτι γλυκό. Φτιάξε για να έχεις στις δύσκολες γλυκές μέρες.
Υλικά
-180 γρ. κουβερτούρα
-6 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
-½ φλιτζάνι νερό
-1 βανίλια
-2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
-2 κουτ. γλυκού κονιάκ
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα για να λιώσει καλά η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι την κουβερτούρα σπασμένη σε πολύ μικρά κομματάκια, μαζί με τη βανίλια και το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Αρωματίζουμε τη sauce σοκολάτας με το κονιάκ. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο, την αφήνουμε να κρυώσει και κλείνουμε.
Tip: Μπορούμε, επίσης, να αρωματίσουμε τη sauce σοκολάτας με 2 κουταλιές του γλυκού λικέρ μέντα ή πορτοκάλι.