Υπνοδωμάτιο: Διακοσμήστε το σωστά!

Ανακαλύψτε ένα προς ένα τα μυστικά της διακόσμησης και δημιουργήστε το πιο όμορφο λειτουργικό και «ζεστό» καταφύγιο για να στεγά...





Ανακαλύψτε ένα προς ένα τα μυστικά της διακόσμησης και δημιουργήστε το πιο όμορφο λειτουργικό και «ζεστό» καταφύγιο για να στεγάσετε τα όνειρά σας. 
Το υπνοδωμάτιο είναι ο πιο προσωπικός χώρος του σπιτιού μας.





Στην πραγματικότητα κάθε ζευγάρι πρέπει να δημιουργεί την ατμόσφαιρα που του ταιριάζει περισσότερο, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου από τις επιταγές της μόδας και του ντιζάιν. Είναι ένας χώρος που δεν αφορά τρίτους και για το λόγο αυτό έχουμε όλη την ελευθερία να τον φτιάξουμε όπως επιθυμούμε.

 Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες βασικές πρακτικές συμβουλές, που μπορούμε να τις ακολουθήσουμε γιατί προσαρμόζονται εύκολα, σε όποιο στιλ προτιμάμε. 

Το μέγεθος και η θέση του κρεβατιού
Οταν αγοράζουμε κρεβάτι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας το μέγεθος του υπνοδωματίου. Ένα τεράστιο κρεβάτι σε ένα μικρό δωμάτιο, θα δυσκολεύει συνεχώς την καθημερινότητά μας. Καλό είναι επίσης το κεφαλάρι να μην ακουμπάει σε εξωτερικό τοίχο του σπιτιού, γιατί το χειμώνα ο τοίχος θα εκπέμπει ψύχος και το καλοκαίρι θερμότητα. 

Το κεφαλάρι

Στην περίπτωση που επιλέξουμε κρεβάτι με κεφαλάρι επενδεδυμένο με ύφασμα πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να βεβαιωθούμε ότι βγαίνει και είναι πλενόμενο ή τουλάχιστον καθαρίζεται εύκολα. Εάν χρησιμοποιούμε σεντόνια με έντονα σχέδια ή χρώματα, τότε καλό είναι το ύφασμα στο κεφαλάρι να είναι μονόχρωμο σε ουδέτερες αποχρώσεις ή να έχει κάποιες ρίγες που δεν είναι δεσμευτικές. Αλλιώς ρισκάρουμε να έχουμε μια δυσάρεστη πολυχρωμία. Βέβαια εάν ανήκουμε στους λάτρεις των λευκών σεντονιών τότε μπορούμε να διαλέξουμε ελεύθερα όποιο ύφασμα επένδυσης μας αρέσει. 

Τα κομοδίνα


Τα κομοδίνα δεν χρειάζεται να είναι «ασορτί». Αντιθέτως, εάν ο καθένας επιλέξει το έπιπλο αλλά και το φωτιστικό που τον βολεύει, τότε δημιουργούμε τη δική μας πλευρά ύπνου και το υπνοδωμάτιο αποκτά προσωπικότητα. Ακόμα όμως κι αν κρατήσουμε τα ίδια κομοδίνα, μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικά πορτατίφ. 

Ο φωτισμός



Χρειάζεται προσοχή στο κεντρικό φωτιστικό του δωματίου που συνήθως κρέμεται πάνω από το κρεβάτι και μας «τυφλώνει». Η καλύτερη λύση είναι μια ράγα με τρία ή τέσσερα σποτ. Το ένα το στρέφουμε στον τοίχο, πάνω από το κεφαλάρι, τα άλλα δυο τα κατευθύνουμε προς τις ντουλάπες, ώστε όταν τις ανοίγουμε να φωτίζονται τα ρούχα στις κρεμάστρες και το τέταρτο προς το έπιπλο με τον καθρέφτη. Εάν αντί για κεντρικό φωτισμό έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε σε έναν τοίχο δυο απλίκες, τότε το φωτιστικό αποτέλεσμα θα είναι πιο ατμοσφαιρικό.

Οι ντουλάπες
Για να μην ζούμε σε μια δυσάρεστη ακαταστασία, οι ντουλάπες πρέπει να επαρκούν για τα ρούχα μας και να είναι σωστά οργανωμένες. Για τα μικρά υπνοδωμάτια είναι ιδανικές οι ντουλάπες με συρόμενες πόρτες. Επίσης, μπορούμε να τοποθετήσουμε στο εσωτερικό καθεμιάς μια φωτιστική ταινία led, ώστε να βρίσκουμε εύκολα αυτά που θέλουμε να φορέσουμε και ταυτόχρονα να μην ενοχλείται το έτερόν μας ήμισυ όταν κοιμάται.

Χρώμα στους τοίχους
Τα παστέλ χρώματα και οι αποχρώσεις μπεζ-άσπρου, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να χαλαρώνουμε. Παρόλα αυτά μπορούμε να βάψουμε έναν τοίχο του υπνοδωματίου -όποιον επιλέξουμε, δεν είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε στο τοίχο όπου ακουμπάει το κεφαλάρι- με το αγαπημένο μας χρώμα ή να τον επενδύσουμε με ταπετσαρία. Προσοχή, όμως, να λαμβάνουμε υπόψη και τα χρώματα των υφασμάτων. Πάνω από τρία χρώματα γενικότερα, δημιουργούν μια χαοτική οπτική εντύπωση.

Η πιο αγαπημένη εικόνα

Διαλέγουμε ένα έργο, μια αφίσα ή οτιδήποτε αγαπάμε και μας ευχαριστεί. Το τοποθετούμε όμως στον τοίχο απέναντι από το κρεβάτι μας, και όχι πάνω από το κεφαλάρι. Θα είναι η τελευταία εικόνα που βλέπουμε πριν κοιμηθούμε και η πρώτη μόλις ξυπνήσουμε.

Οι κουρτίνες
Διάφανες, αραχνοΰφαντες, ημιδιάφανες, μονόχρωμες ή με σχέδια, όλα είναι θέμα γούστου. Πάντως μια δεύτερη, χοντρή, αδιαφανής κουρτίνα -από βαμβακερό ή βελούδινο ύφασμα ακόμα κι από καραβόπανο- "ντύνει" ζεστά το υπνοδωμάτιο και δημιουργεί ιδιωτικότητα χωρίς να χρειάζεται να κλείσουμε τα πατζούρια.


Το έπιπλο με τον καθρέφτη

Ό,τι βρίσκεται στην επιφάνειά του είναι "γυναικεία υπόθεση". Μπουκαλάκια με αρώματα, καλάθια ή ασημένια μπολ με βραχιόλια και κολιέ, μπιζουτιέρα, αγαπημένα μικροαντικείμενα, φωτογραφίες, όλα συνθέτουν μια θηλυκή γωνιά. Καλό όμως είναι τα καλλυντικά να τα κρατάμε στο μπάνιο, που συνήθως έχει και τον σωστό φωτισμό για μακιγιάζ.



Μια πολυθρόνα
Εφόσον υπάρχει χώρος, μια μικρή πολυθρόνα σε μια γωνιά του δωματίου θα δώσει μια αίσθηση πολυτέλειας. Ακόμα καλύτερα εάν μπορούμε να την ταιριάξουμε με ένα μικρό τραπεζάκι. Αρκεί βέβαια να μη στοιβάζουμε εκεί τα ρούχα μας.


Τα χαλάκια

Ένα μαλακό χαλάκι, από την πλευρά του καθενός, είναι ότι πιο ευχάριστο για τα γυμνά, αγουροξυπνημένα πέλματά μας. Το χειμώνα ζεστό και μόλις ζεστάνει ο καιρός από βαμβάκι. Αποφεύγουμε οπωσδήποτε τις μοκέτες  γιατί έχουν αποδειχθεί απολύτως ανθυγιεινές και ακατάλληλες, ιδιαίτερα στα μεσογειακά κλίματα.


Οπωσδήποτε «όχι»…
Καλό είναι η τηλεόραση αλλά και οτιδήποτε έχει σχέση με τη δουλειά μας, να μην βρίσκονται στο υπνοδωμάτιο. Ας κρατήσουμε τουλάχιστον ένα δωμάτιο που μας ηρεμεί, μας ξεκουράζει και όλα συνηγορούν αποκλειστικά στην ευχαρίστησή μας





πηγή:oikiamag.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Υπνοδωμάτιο: Διακοσμήστε το σωστά!
Υπνοδωμάτιο: Διακοσμήστε το σωστά!
http://4.bp.blogspot.com/-dZ9ZqMdMYzg/Vq4NdR-VzBI/AAAAAAAAaUI/awIVhV0sFSc/s400/shutterstock_162458402_0.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-dZ9ZqMdMYzg/Vq4NdR-VzBI/AAAAAAAAaUI/awIVhV0sFSc/s72-c/shutterstock_162458402_0.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2016/01/blog-post_80.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2016/01/blog-post_80.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy