Χτίστε μια υγιή προσωπικότητα στο παιδί σας με απλά βήματα

Το καλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους ε ίναι τα βοηθήσουν να έχουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους....



Το καλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς στα παιδιά τους είναι τα βοηθήσουν να έχουν μια θετική εικόνα για τον εαυτό τους. Με απλές πράξεις οι γονείς μπορούν αν συμβάλλουν ουσιαστικά στο χτίσιμο μιας υγιούς προσωπικότητας του παιδιού με πίστη στον εαυτό του. Για να δούμε πρακτικά πώς γίνεται:


1) Επιλέξτε με σύνεση το όνομα του παιδιού– Το όνομα είναι κάτι το οποίο συντροφεύει έναν άνθρωπο σε όλη του τη ζωή. Γιατί λοιπόν να μην είναι κάτι που σε γεμίζει χαρά και αυτοπεποίθηση όταν το ακούς; Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι γονείς να επιλέξουν ένα όνομα για το παιδί που να το κάνει να αισθάνεται όμορφα με τον εαυτό του και όχι να το κάνει να ντρέπεται ή να το απεχθάνεται. Στην Ελλάδα συμβαίνει συχνά το φαινόμενο να γίνεται μάχη μεταξύ των γονέων για το όνομα, γιατί και οι δύο θέλουν να δώσουν το όνομα των γονιών τους. Η συμβιβαστική λύση που προκρίνεται συχνά είναι να δίνουν και τα δύο ονόματα και να επιλέγουν μια μίξη για το όνομα του παιδιού που ούτε νόημα βγάζει, ούτε καν είναι εύηχο πολλές φορές.
Από την άλλη μην ξεχνάτε ότι τα ονόματα κρύβουν συμβολισμούς είτε από την ιστορία, είτε τη θρησκεία και λέγεται ότι επηρεάζουν την προσωπικότητα του ατόμου που τα φέρει. Έτσι συναντάμε ονόματα που συμβολίζουν έννοιες  (π.χ. Ελπίδα, Χαρά, Ελευθερία, Ευαγγελία) ή εκπέμπουν αυτοπεποίθηση γιατί ταυτίζονται με ισχυρά ιστορικά πρόσωπα (π.χ. Μάξιμος, Αγαμέμνωνας).  Θέλει λοιπόν μεγάλη φροντίδα η επιλογή του ονόματος με κριτήριο την ικανοποίηση του ίδιου του παιδιού και όχι των άλλων.
2) Να χρησιμοποιείτε το όνομα του παιδιού - Εν αρχή είναι ο λόγος. Το πρώτο στοιχείο επαφής του παιδιού με τον κόσμο και αντίστοιχα με το λόγο είναι το όνομά του. Είναι πολύ σημαντικό να απευθύνεστε στην καθημερινότητα στα παιδιά σας με το όνομά τους. Έτσι αναπτύσσουν μια αίσθηση ταυτότητας. Είναι μεγάλο λάθος να φωνάζετε τα παιδιά σας με το όνομά τους μόνο όταν θέλετε να τα μαλώσετε. Έτσι χτίζετε την υποσυνείδητη σκέψη στο παιδί ότι θα πρέπει να φοβάται κάθε φορά που το φωνάζετε. Ο Dale Carnegie λέει ότι «το όνομα είναι για τον κάθε άνθρωπο ο πιο γλυκός ήχος στον κόσμο». Όλοι κολακεύονται όταν θυμάσαι το όνομά τους και τους απευθύνεσαι με αυτό. Μεγάλο μυστικό για χτίσιμο υγιών διαπροσωπικών σχέσεων!
3) Να δίνετε έμφαση στα θετικά κάθε μέρα – Μην ξεχνάτε ότι σε ό,τι δίνετε σημασία, αυτό ενισχύεται. Έτσι αν θέλετε να ενισχύσετε τις θετικές συμπεριφορές θα πρέπει να τις αναγνωρίζετε και σχολιάζετε κάθε μέρα ώστε να δίνετε κίνητρο στο παιδί να τις επαναλαμβάνει.
4) Φυλάξτε την καλύτερη διάθεσή σας για το παιδί – Μην εξαντλείτε την ενέργειά σας όλη την ημέρα ώστε όταν συναντήσετε το παιδί σας να μην έχετε δύναμη  να του χαμογελάσετε ή να το κοιτάξετε στοργικά. Επίσης το παιχνίδι είναι ζωτικής σημασίας για το παιδί και θα πρέπει να βρίσκετε χρόνο να παίζετε μαζί του. Αυτό όμως απαιτεί την ενέργειά σας. Δεν είναι δυνατόν να παραπονιέστε καθημερινά μπροστά στο παιδί σας ότι είστε κουρασμένοι! Ακόμα κι αν είναι αλήθεια, αντισταθείτε στον πειρασμό να το εκφράσετε. Σκεφθείτε τι μήνυμα περνάτε στο παιδί σας έτσι.
5) Δημιουργήστε ποιοτικό χρόνο για την οικογένειά σας – Το «ουδείς αναντικατάστατος» μπορεί να ισχύει μόνο για τη δουλειά. Επομένως όταν πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε οικογένεια και δουλειά να θυμάστε ότι μόνο για την οικογένειά σας είστε πραγματικά αναντικατάστατοι. Όσοι αρρώστησαν και αναγκάστηκαν να λείψουν καιρό από τη δουλειά ανακάλυψαν πικρά τη σημασία που έχει τελικά κάθε τομέας στη ζωή μας. Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος για την οικογένεια και την εργασία θα πρέπει να ισορροπεί.
Πρόσφατα δημοσίευσα ένα βιντεάκι στο προφίλ μου στο Facebook που έδειχνε την άλλη πλευρά αυτού του νομίσματος η οποία ήταν σοκαριστική. Έδειχνε τι συμβαίνει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού όπου οι νταντάδες δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι νταντάδες αυτές γνωρίζουν τα παιδιά (τις προτιμήσεις τους, τους φόβους τους τα όνειρά τους) καλύτερα από τις ίδιες τις μανάδες τους. Σοκαριστικό δεν είναι; Στην Ελλάδα δεν έχουμε το φαινόμενο των νταντάδων, όμως πιθανώς να επαληθεύεται το ίδιο αποτέλεσμα του βίντεο με τους παπουδογιαγιάδες. Για τσεκάρετέ το!
πηγή:flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Χτίστε μια υγιή προσωπικότητα στο παιδί σας με απλά βήματα
Χτίστε μια υγιή προσωπικότητα στο παιδί σας με απλά βήματα
http://1.bp.blogspot.com/-QtAW6CL57W8/VVbrhFJnkNI/AAAAAAAAXrI/GcwKHkqEaM8/s400/happy_kid_590_b.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-QtAW6CL57W8/VVbrhFJnkNI/AAAAAAAAXrI/GcwKHkqEaM8/s72-c/happy_kid_590_b.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2015/05/blog-post_16.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2015/05/blog-post_16.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy