Το όνομα του σημαίνει “Σήκωσε με”…Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό! Το ό...
Το όνομα του σημαίνει “Σήκωσε με”…Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό!
Το όνομα του αγαπημένου μας Τιραμισού αναφέρεται στην ιδιότητα του
καφέ και του κακάο να μας ξυπνάνε και να μας γεμίζουν ενέργεια. Γι’αυτό
και οι Ιταλοί, ενώ συνήθως μετά το γεύμα τους προτιμούν ένα φρούτο,
πολλές φορές θα φάνε τιραμισού για να ξυπνήσουν από ενα food coma!
Μία εκπληκτική συνταγή από την madame ginger.com
Φτιάξτε το σε ατομικά μπολάκια ή μην ντρέπεστε… σε ένα μεγάλο μπολ και απλά βουτήξτε μεσα του!
Υλικά
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
1 κ.γ. υγρή βανίλια
3 κ.σ. λικέρ Kahlua ή κρασί Marsala
150 ml espresso (περίπου 3 δόσεις μονού espresso) σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml κρέμα γάλακτος
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
15-20 σαβαγιάρ
Κακάο (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε την κρέμα με την άχνη ζάχαρη (με ένα σύρμα χειρός ή με ένα σύρμα ή στο μίξερ με το σύρμα) μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγύ.
2. Βάλτε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε, τη βανίλια, το αλκοόλ και το 1/3 του espresso. Χτυπήστε καλά με ένα σύρμα ή με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέστε τη σαντιγύ και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
3. Βάλτε το υπόλοιπο espresso σε ένα μπολ. Περάστε όλα τα σαβαγιάρ από τον καφέ και από τις δύο πλευρές.
4. Μοιράστε τα σαβαγιάρ σε 4 μπολ (σπάζοντας τα στη μέση αν χρειαστεί) και γεμίστε τα μπολ με την κρέμα μασκαρπόνε.
5. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 30-40 λεπτά και σερβίρετε πασπαλίζοντας με κακάο.
πηγή:myprincess.gr