Εκστρατεία κατσαρόλας… χωρίς χημικά

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούν να λειτουργήσουν ως σύμμαχοι στην καθαριότητα του σπιτιού σας και δεν επιβ...




Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούν να λειτουργήσουν ως σύμμαχοι στην καθαριότητα του σπιτιού σας και δεν επιβαρύνουν την υγεία και το περιβάλλον. Τα απορρυπαντικά περιέχουν χημικά κοκτέιλ αποτελούμενα από διαλυτικά, αρώματα, λευκαντές κλπ., και παρόλο που οι κατασκευαστές τους συνήθως υποστηρίζουν ότι είναι βιοδιασπώμενα, αυτή η διάσπαση καθυστερεί αρκετά με αποτέλεσμα τον σχηματισμό καταλοίπων στους αγωγούς αποχέτευσης. 

Κατά συνέπεια μπορεί να δημιουργηθούν τοξικές ουσίες οι οποίες είναι θανατηφόρες για τους υδρόβιους οργανισμούς. Σεβαστείτε το περιβάλλον και καθαρίστε τα μαγειρικά σας σκεύη με 9 υλικά που καλέσαμε να στρατολογηθούν για την εκστρατεία σας ενάντια στα λίπη.

Αλουμινόχαρτο
Δεν έχετε συρμάτινο σφουγγάρι; Τσαλακώσετε λίγο αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε τις κατσαρόλες σας.
Μαγειρική σόδα
Ψάχνετε για ένα ισχυρό υγρό πιάτων; Δοκιμάστε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με τη συνήθη ποσότητα του υγρού που χρησιμοποιείτε, και παρακολουθήστε πώς διαλύονται τα λίπη.
Μαλακτικό ρούχων
Ξεχάστε το τρίψιμο. Αντί αυτού, απομακρύνετε τα υπολείμματα των τροφών από τις κατσαρόλες σας με υγρό μαλακτικό ρούχων. Γεμίστε την κατσαρόλα με νερό, προσθέστε λίγο υγρό μαλακτικό ρούχων, και μουλιάστε για μία ώρα ή μέχρις ότου οι λεκέδες απομακρυνθούν.
Κατάψυξη
Η αγαπημένη κατσαρόλα σας έχει μείνει στο φούρνο αρκετές ημέρες, και τώρα έχετε να αντιμετωπίσετε το απόλυτο χάος. Τοποθετήστε το δοχείο στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Όταν το καμένο φαγητό παγώσει, θα είναι πιο εύκολο να το απομακρύνετε.
Κέτσαπ
Δώστε λάμψη στα μαγειρικά σας σκεύη με λίγη κέτσαπ. Καλύψτε την επιφάνειά τους με ένα λεπτό στρώμα από το καρύκευμα. Αφήστε το να καθίσει για 5-30 λεπτά. Τα οξέα στην κέτσαπ θα αντιδράσουν με την αμαύρωση. Ξεπλύνετε το σκεύος και στεγνώστε αμέσως.
Λεμόνια
Κάντε αυτές τις θαμπές κατσαρόλες και τα τηγάνια σας να λάμπουν μέσα και έξω. Απλά τρίψτε την κομμένη πλευρά του μισού λεμονιού σε όλη τους την επιφάνεια και γυαλίστε με ένα μαλακό πανί.
Καλσόν
Καθαρίστε τους λεκέδες από το αντικολλητικό σκεύος σας κάνοντας ένα do-it-yourself μαξιλάρι. Τσαλακώστε ένα παλιό καλσόν σας, βρέξτε το με λίγο ζεστό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες υγρού απορρυπαντικού πιάτων, και είστε έτοιμοι.
Αλάτι
Μπορείτε να παρακάμψετε τον ιδρώτα από το τρίψιμο με ακόμη μία τεχνική. Γεμίστε το τηγάνι με αλμυρό νερό όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα βράστε το νερό αυτό. Οι λεκέδες πρόκειται να απομακρυνθούν.
Ξίδι
Τίποτα δεν θα κάνει καλύτερη δουλειά από το ξίδι, όταν πρόκειται για την αφαίρεση επίμονων λεκέδων στα σκεύη σας. Μουλιάστε τις κατσαρόλες με 2 φλιτζάνια ξίδι και νερό για 30 λεπτά, και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και σαπούνι.
πηγή: flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Εκστρατεία κατσαρόλας… χωρίς χημικά
Εκστρατεία κατσαρόλας… χωρίς χημικά
http://1.bp.blogspot.com/-G3ADhlcRkCU/VDr47gduSgI/AAAAAAAAW2o/AL5KjRyX884/s1600/ekstrateia_katsarolas_xoris_ximika_1.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-G3ADhlcRkCU/VDr47gduSgI/AAAAAAAAW2o/AL5KjRyX884/s72-c/ekstrateia_katsarolas_xoris_ximika_1.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/10/blog-post_83.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/10/blog-post_83.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy