Αν στο άκουσμα της λέξης Spring rolls σας θυμίζει κινέζικο.....καμιά σχέση. Το thecookbook.gr κατάφερε να μας ξεγελάσει πρ...
Αν στο άκουσμα της λέξης Spring rolls σας θυμίζει κινέζικο.....καμιά σχέση. Το thecookbook.gr κατάφερε να μας ξεγελάσει προσφέροντας μια υπέροχη συνταγή με μπακλαβά και sauce σοκολάτας που θα γλύφεις τα δάκτυλα σου. Αξίζει να την δοκιμάσεις. Θα χρειαστείς:
Υλικά
-12 μεγάλα φύλλα για spring rolls
-1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα -½ φλιτζάνι ζάχαρη -½ κουτ. γλυκού κανέλα -1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο -σπορέλαιο για το τηγάνι -1 ασπράδι αβγού Για τη sauce σοκολάτας: -200 γρ. κουβερτούρα -150 γρ. γάλα εβαπορέ |
Σημ.: Aν διαβάσετε συνταγές ελληνικών παραδοσιακών γλυκών, θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα από αυτά (εφτά στα δέκα) γίνονται με καρύδι, κανέλα και φύλλο. Mην δοκιμάσετε να τα ψήσετε για να γίνουν πιο light, γιατί το φύλλο αυτό αποδίδει μόνο στο τηγάνι.
Συνταγή: Βασίλης Καλλίδης, Επιμέλεια - Food styling: mime.com, Φωτογραφία: STUDIO M.COM/Λ. Mέντζος