Μικρές πρωινές τελετουργίες

Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα πρωινά μας, καθορίζει και όλη την υπόλοιπη ημέρα μας. Ένας σωστός προγραμματισμός και μερικές υγιει...




Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα πρωινά μας, καθορίζει και όλη την υπόλοιπη ημέρα μας. Ένας σωστός προγραμματισμός και μερικές υγιεινές πρωινές συνήθειες είναι απαραίτητες για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με την κατάλληλη ενέργεια. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ζωντάνια!


 
Δεν είναι λίγες οι φορές που την ώρα που χτυπά το ξυπνητήρι δεν έχουμε καμία επιθυμία να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Αν αυτό σας συμβαίνει πολύ συχνά, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε την πρωινή ρουτίνα σας. Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο με τις συμβουλές που ακολουθούν και εντοπίστε αυτές που μπορούν να σας φτιάξουν τη μέρα.
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε οπωσδήποτε κάθε πρωί; Κοιτάτε τα μηνύματά σας; Απλώνετε μια απαλή κρέμα στο πρόσωπό σας; Τρώτε ένα μήλο; Λάθος, το πρώτο-πρώτο πράγμα που κάνετε είναι ότι ξυπνάτε. Συχνά μάλιστα αυτό είναι και το δυσκολότερο εγχείρημα όλης της ημέρας – αλλά και το πιο σημαντικό για την ευεξία σας, έτσι δεν είναι; Υπάρχουν απλοί τρόποι λοιπόν για να μετατρέψετε αυτή την πρωινή πρόκληση σε μια πραγματική έκρηξη ενέργειας. Μην φοβάστε – δεν μιλάμε για παγωμένο ντους ή θορυβώδη ξυπνητήρια που θα σας κάνουν να πετάγεστε έντρομες από το κρεβάτι.
Το πρόγραμμα που ακολουθεί περιλαμβάνει οκτώ βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε αυτές τις ξέφρενες πρωινές ώρες και να είστε προετοιμασμένες για όλες τις εκπλήξεις που σας επιφυλάσσει η μέρα. Λοιπόν, ποιο είναι αυτό το μαγικό πρόγραμμα που θα σας γλιτώσει από το πολύ πρωινό ξύπνημα;
Το πρωί ξεκινά από το βράδυ
Το βράδυ έχουμε την τάση να λησμονούμε ότι σε μερικές ώρες θα είναι και πάλι πρωί. Έτσι το πρώτο μέτρο που μπορείτε να εφαρμόσετε για να βελτιώσετε το πρωί σας είναι να προετοιμάσετε το ξύπνημά σας: ξαπλώστε νωρίς ώστε να εξασφαλίσετε έναν 8-ωρο ύπνο, επιλέξτε τα ρούχα που θα φορέσετε και συγκεντρώστε τα πράγματα που θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της μέρας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε τουλάχιστον 10 λεπτά ύπνου και θα μειώσετε το έντονο στρες.
Μην αγγίζετε το κινητό αν δεν έχετε φάει πρωινό
Εύκολο στην εφαρμογή, αυτό το μέτρο δεν απαιτεί τίποτα εκ μέρους σας. Από την άλλη πλευρά, έχουμε τόσο πολύ συνηθίσει να ασχολούμαστε κάθε λίγο και λιγάκι με το κινητό! Προσοχή, αυτή η μηχανική κίνηση μας αναγκάζει να ανεβάζουμε ταχύτητα, αυξάνει το άγχος και καταστρέφει την πρωινή γαλήνη. Θέλετε πραγματικά κάτι τέτοιο; Πιστέψτε μας, το τηλέφωνο μπορεί να περιμένει μέχρι να πιείτε τον πρωινό καφέ σας.
Ονειρευτείτε την όμορφη μέρα που σας περιμένει
Ενώ είστε ακόμη στο κρεβάτι, αφιερώστε ένα λεπτό για να σκεφτείτε τι σας περιμένει. Φανταστείτε όλα τα καλά πράγματα που προσμένετε. Ακόμη κι αν πρόκειται για μια συνηθισμένη μέρα που δεν προμηνύει τίποτα ενδιαφέρον, σκεφτείτε κάτι όμορφο και αφεθείτε στην μαγεία του. Αυτό το μικρό κόλπο θα σας βάλει στη σωστή διάθεση και θα σας βοηθήσει να εκτιμάτε την κάθε στιγμή – είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την αίσθησή σας για την μέρα που ξεκινά.
Δώστε ώθηση στην ενέργεια με μερικές ασκήσεις stretching
Μετά από έναν καλό βραδινό ύπνο, οι μύες σας έχουν ανάγκη από μερικές διατατικές ασκήσεις. Μην φοβάστε: λίγα λεπτά αρκούν. Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε μερικές ασκήσεις γιόγκα – υπάρχουν μάλιστα ασκήσεις που μπορείτε να τις κάνετε στο κρεβάτι. Οι ειδικοί διαβεβαιώνουν ότι 7 λεπτά άσκησης είναι αρκετά για να σας επαναφέρουν σε φόρμα και να βάλουν την ημέρα σας στον σωστό δρόμο.
Στρώστε το κρεβάτι σας
Μόλις ολοκληρώσετε τις ασκήσεις, στρώστε το κρεβάτι. Έτσι δεν θα μπείτε στον πειρασμό να ξαναχωθείτε κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα. Ένα τακτοποιημένο κρεβάτι μας βάζει αμέσως σε διάθεση «ημέρας» και λειτουργεί στην ψυχολογία σαν πηγή άμεσης ενέργειας.
Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση
Πιείτε ένα ποτήρι νερό πέντε λεπτά πριν ξεκινήσετε το πρωινό γεύμα. Αυτή η απλή κίνηση δρα ευεργετικά στην πέψη και ενυδατώνει το σώμα. Καλή, εναλλακτική επιλογή είναι ένα πράσινο smoothie. Αναμίξτε 2 φλιτζάνια φυλλώδη λαχανικά, πχ. σπανάκι ή μαρούλι, με 2 φλιτζάνια κάποιου υγρού (το νερό είναι ιδανικό!) και 3 φλιτζάνια ώριμα φρούτα – και αφεθείτε σ’ αυτή την υγιεινή και δροσερή απόλαυση.
Πλήρες πρωινό
Ήρθε η ώρα του πρωινού γεύματος. Ακόμη κι αν δεν πεινάτε πολύ, μην παραλείπετε ποτέ το πρωινό γεύμα. Συνοδέψτε το γάλα, το γιαούρτι ή τον χυμό σας με μία φέτα πολύσπορο ψωμί, και εν συνεχεία φάτε κάτι πιο χορταστικό με το κολατσιό σας.
Ορίστε 3 στόχους για την ημέρα
Το πρωινό γεύμα δεν είναι μόνο ένας τρόπος να γεμίσετε τις μπαταρίες σας, αλλά και μια ευκαιρία συνεύρεσης της οικογένειας. Μια καλή ιδέα είναι να ορίζετε παρέα τους στόχους σας για τη μέρα. Σκεφτείτε όλα όσα θέλετε να κάνετε και μοιραστείτε τις σκέψεις σας με τον άνδρα ή/και τα παιδιά σας. Έτσι όλοι θα γνωρίζετε τα σχέδια της ημέρας, και την ώρα του δείπνου θα συζητήσετε για την πρόοδό τους.
Δεν ακούγεται δύσκολο, έτσι δεν είναι; Προσπαθήστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για μία εβδομάδα και θα διαπιστώσετε ότι το πρωί θα γίνει η αγαπημένη ώρα της ημέρας – και ότι οι μέρες σας θα γίνονται όλο και καλύτερες!
πηγή:epithimies.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: Μικρές πρωινές τελετουργίες
Μικρές πρωινές τελετουργίες
http://4.bp.blogspot.com/-9BxZXzEECgQ/VB9G2uP9JMI/AAAAAAAAWw4/gaPfjAt_-wg/s1600/971579_orig.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-9BxZXzEECgQ/VB9G2uP9JMI/AAAAAAAAWw4/gaPfjAt_-wg/s72-c/971579_orig.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/09/blog-post_92.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/09/blog-post_92.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy