Δεν πετυχαίνει η σάλτσα για το ψητό; Δεν κόβεται το κοτόπουλο σε λωρίδες; Όταν ζεσταίνεις μαγειρεμένο φαγητό ξεραίνεται; Η μου...
Δεν πετυχαίνει η σάλτσα για το ψητό; Δεν κόβεται το κοτόπουλο σε
λωρίδες; Όταν ζεσταίνεις μαγειρεμένο φαγητό ξεραίνεται; Η μουστάρδα
έγινε έφτρα καυτερή; Τα σνίτσελ βγαίνουν πάντα σκληρά; Έχουμε τις
απαντησεις γι΄αυτά κι άλλα μαγειρικά προβλήματα. Τσέκαρέ τις και καλή
όρεξη!
Απαντήσεις σε 8 μαγειρικά προβλήματα!
1. Πώς θα πετύχει η σάλτσα για το ψητό;
«Η σάλτσα για το ψητό δεν γίνεται τόσο καλή...»: Λίγο πριν ολοκληρώσετε την παρασκευή της, προσθέστε μια κουταλιά απαλή μουστάρδα - θα της προσδώσει πιο βελούδινη υφή και καλύτερη γεύση.
2. Πώς να κόψεις το κοτόπουλο σε λωρίδες;
«Δεν μπορώ να κόψω το κοτόπουλο σε λωρίδες...»: Βάλτε το κοτόπουλο στην κατάψυξη για 30' και κόψτε το μετά - δεν θα γλιστρά και θα κόβεται εύκολα σε πολύ λεπτές λωρίδες.
3. Ποιός είναι ο σωστός τρόπος για να ζεστάνεις το φαγητό;
«Όταν ξαναζεσταίνω μαγειρεμένο φαγητό, ξεραίνεται...». Ζεστάνετε το ήδη μαγειρεμένο φαγητό σε χαμηλή έως μέτρια θερμοκρασία. Θα ζεσταθεί ομοιόμορφα και χωρις να ξεραθεί..
4. Πώς θα καραμελώσουν σωστά τα κρεμμύδια;
«Τα κρεμμύδια δεν καραμελώνουν...». Την ώρα που τα καραμελώνετε προσθέστε λίγη μαγειρική σόδα.
5. Πώς θα τεμαχίσεις ομοιόμορφα τα μανιτάρια;
«Τα μανιτάρια δεν κόβονται ομοιόμορφα...»: Χρησιμοποιήστε τον κόφτη για τα βραστά αβγά- τα μανιτάρια θα τεμαχιστούν γρήγορα σε μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια!
6. Πώς θα βράσεις το σπανάκι για να μη βγάλει υγρά;
«Το σπανάκι όταν μαγειρεύεται βγάζει πολλά υγρά...»: Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα λίγη τριμμένη φρυγανιά - η φρυγανιά θα απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά.
7. Πώς μπορεί ν' απαλύνει η γέυση της καυτερής μουστάρδας;
«Η μουστάρδα είναι πολύ καυτερή...»: Προσθέστε 1 κουταλάκι μαγιονέζα για κάθε 2 κουταλιές μουστάρδας και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
8. Πώς γίνονται μαλακά τα σνίτσελ;
«Τα σνίτσελ γίνονται σκληρά...». Τηγανίστε τα σνίτσελ σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένα.
Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία
πηγή: womenonly.gr