Μια ξεχωριστή τάρτα για όσους αγαπούν τις μελιτσάνες. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε διαφορετικά τις μελιτσάνες με μια πρωτότυπη συνταγ...
Μια ξεχωριστή τάρτα για όσους αγαπούν τις μελιτσάνες. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε διαφορετικά τις μελιτσάνες με μια πρωτότυπη συνταγή από το.thecookbook.gr
Υλικά
Για τη ζύμη
-175 γρ. αλεύρι
-75 γρ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια
-1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
-1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-60 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
-1 κρόκο αβγού
-2 κουτ. σούπας νερό παγωμένο
Για τα ντοματίνια
-1/2 κιλό ντοματίνια
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
-4 κουτ. σούπας λάδι
-αλάτι, πιπέρι
Για τις μελιτζάνες
-2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
-2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
-1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
-3 αβγά χτυπημένα
-αλάτι, πιπέρι
-2-3 κουτ. σούπας λάδι για το τέλος
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Ανακατεύουμε καλά τα ντοματίνια
με τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε στον φούρνο για 2 ώρες. Περίπου 45
λεπτά πριν τελειώσουν τα ντοματίνια, βάζουμε στον φούρνο σε ταψάκι τις
μελιτζάνες τρυπημένες καλά με πιρούνι. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Βάζουμε στο
μπλέντερ το αλεύρι, το αλάτι, το τυρί, την πάπρικα και το βούτυρο μέχρι
να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αβγό και το κρύο νερό και
χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Σχηματίζουμε μια μπάλα με τη
ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στο ενδιάμεσο
βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την ταρτιέρα μας και βγάζουμε τις
μελιτζάνες από τον φούρνο, όταν είναι έτοιμες. Τις ξεφλουδίζουμε και τις
βάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε τη
ζύμη σε χοντρό φύλλο, ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και τη στρώνουμε στην
ταρτιέρα μας. Καλύπτουμε με λαδόκολα και γεμίζουμε με φασόλια. Ψήνουμε
για 12-15 λεπτά, αφαιρούμε τη λαδόκολα με τα φασόλια και αφήνουμε να
κρυώσει. Γεμίζουμε την τάρτα με τις μελιτζάνες και ξαναψήνουμε για 25
λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Διακοσμούμε με τα ψημένα ντοματίνια,
περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. -175 γρ. αλεύρι
-75 γρ. βούτυρο κρύο σε κυβάκια
-1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
-1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
-60 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
-1 κρόκο αβγού
-2 κουτ. σούπας νερό παγωμένο
Για τα ντοματίνια
-1/2 κιλό ντοματίνια
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
-4 κουτ. σούπας λάδι
-αλάτι, πιπέρι
Για τις μελιτζάνες
-2 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
-2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
-1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
-3 αβγά χτυπημένα
-αλάτι, πιπέρι
-2-3 κουτ. σούπας λάδι για το τέλος
Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOΜ.COM