«Καθάρισε» το σπίτι σου από την αρνητική ενέργεια!

    Αρνητική ενέργεια στο σπίτι; Ναι. Μπορεί να μην μπορούμε να τη δούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Άλλωστε συνήθως τ...

 



 
Αρνητική ενέργεια στο σπίτι; Ναι. Μπορεί να μην μπορούμε να τη δούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει.
Άλλωστε συνήθως τη νιώθουμε, την αντιλαμβανόμαστε με τρόπους εκτός των πέντε αισθήσεών μας: σκεφτείτε πόσο βαριά είναι η ατμόσφαιρα όταν κάποιος μέσα στην οικογένεια περνάει, για παράδειγμα, μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία βιώνει θλίψη. Ή πόσο έντονη είναι η ανάγκη μας να ανοίξουμε τα παράθυρα για να μπει φρέσκος αέρας μετά από έναν καβγά.





 Τα συναισθήματά μας, θετικά και αρνητικά, αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στο χώρο μας. Όπως ακριβώς, λοιπόν, καθαρίζουμε το σπίτι από τη σκόνη που συσσωρεύεται, έτσι χρειάζεται κατά διαστήματα να απομακρύνουμε και τα κατάλοιπα που αφήνει η αρνητική ενέργεια σε κάθε του σημείο.
Να 5 απλά βήματα για να το πετύχετε εφαρμόζοντας τις τεχνικές του Feng Shui:
1. Μία φορά το χρόνο ή όποτε νιώθετε εσείς την ανάγκη, κάντε στο σπίτι μία... γενική κατά της αρνητικής ενέργειας. Αν τα καμπανάκια και τα θυμιάματα σας φαίνονται πολύ έξω από τη φιλοσοφία σας, εφαρμόστε την τεχνική με τα παλαμάκια, με την οποία οι περισσότεροι νιώθουν πιο άνετα. Ξεκινήστε από την είσοδο του σπιτιού και με τη φορά των δεικτών του ρολογιού περάστε από όλους τους χώρους του σπιτιού, κάνοντας παλαμάκια στις γωνίες, όπου συσσωρεύεται η αρνητική ενέργεια. Σε κάθε γωνία αρχίστε από χαμηλά και συνεχίστε μέχρι το ύψος που μπορείτε. Ανάλογα με το πόσο φορτισμένο είναι κάθε σημείο με αρνητική ενέργεια, ο ήχος από τα παλαμάκια αλλάζει. Όταν φτάσετε πάλι στην είσοδο, θα έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία.
2. Ανοίγετε τα παράθυρα κάθε μέρα. Ο καθαρός αέρας δημιουργεί ροή, ανανεώνει την ενέργεια του σπιτιού, διώχνει την παλιά και κάνει χώρο για την καινούρια... Επιπλέον, όσο πιο πολύ φως μπαίνει στο σπίτι τόσο το καλύτερο, αφού η ενέργεια του ήλιου θεωρείται εξαγνιστική.
3. Κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Αν στο χώρο του γραφείου παντού υπάρχουν στοίβες με χαρτιά, βιβλία, αποδείξεις και άπειρα ξεχασμένα post-it, κάτι δεν πάει καλά. Όπως και αν οι ντουλάπες είναι υπερφορτωμένες. Πετάξτε ό,τι δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό και οργανώστε κάθε χώρο του σπιτιού ώστε να αποπνέει ηρεμία και γαλήνη. Θυμηθείτε ότι και η αποθήκη και το πατάρι θεωρούνται ένα με το σπίτι, αλλά και πως τα ξερά φύλλα από τα λουλούδια και τα αποξηραμένα άνθη συμβολίζουν τη μηδενική ενέργεια...
4. Ανάψτε αρωματικά στικ ή χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια. Όπως εξηγεί η κλινική αρωματοθεραπεύτρια κα. Μαρίνα Λυμπεροπούλου, για τον καθαρισμό του χώρου μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αιθέριο έλαιο από γεράνι (pelargonium graveolens), καθώς επίσης και από βασιλικό (Ocimum basilicum linalod) ή δενδρολίβανο (Rosmarinous officinalis), τα οποία χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα για τον καθαρισμό ιερών χώρων. Για χαλάρωση εξαιρετικό είναι το αιθέριο έλαιο λεβάντας (Lavandula angustifolia), σε μικρή όμως ποσότητα, γιατί αλλιώς έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Για αναζωογόνηση κατάλληλο είναι το αιθέριο έλαιο πετιτγκρέιν (Citrus aurantium amara fol), το οποίο βοηθάει επίσης σε συμπτώματα πανικού και ελαφριάς κατάθλιψης.
5. Σκουπίστε. Όχι με την ηλεκτρική, αλλά με μία απλή σκούπα. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο συμβολισμός της κίνησης, η οποία παραπέμπει σε αλλαγή του ενεργειακού πεδίου. Όταν νιώθετε πως δεν υπάρχει ροή ενέργειας στο σπίτι, σκουπίστε με κατεύθυνση προς την πόρτα ή τα παράθυρα. Όπως και με τον τακτικό αερισμό του χώρου, κάνετε συμβολικά χώρο ώστε να φύγει το παλιό και να έρθει το καινούριο.
πηγή:entertv.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: «Καθάρισε» το σπίτι σου από την αρνητική ενέργεια!
«Καθάρισε» το σπίτι σου από την αρνητική ενέργεια!
http://3.bp.blogspot.com/-3nwxBOyvaLs/U_jkoHASl_I/AAAAAAAAWKQ/mHnBxzXQrTs/s1600/6b49c3cba56bbc726e112c21647f4053.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-3nwxBOyvaLs/U_jkoHASl_I/AAAAAAAAWKQ/mHnBxzXQrTs/s72-c/6b49c3cba56bbc726e112c21647f4053.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/08/blog-post_23.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/08/blog-post_23.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy