9 ευεργετικες δρασεις του καφε που δεν γνωριζουμε

Ο καφές, αυτό το αγαπημένο ρόφημα. Κρύος το καλοκαίρι, ζεστός τον χειμώνα, τον αποζητάς το πρωί για να σε ξυπνήσει και το...




Ο καφές, αυτό το αγαπημένο ρόφημα. Κρύος το καλοκαίρι, ζεστός τον χειμώνα, τον αποζητάς το πρωί για να σε ξυπνήσει και το μεσημέρι για να σου δώσει ενέργεια. Δες παρακάτω σε τι άλλο σε βοηθάει μια κούπα από τον αγαπημένο σου καφέ.



1.Βελτιώνει τη μνήμη
Ο καφές θεωρείται ευεργετικός για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη. Μια μελέτη αποκάλυψε ότι καταναλώνοντας δύο φλιτζάνια καφέ μπορείτε να βελτιώσετε όχι μόνο τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας αλλά και το χρόνο αντίδρασης του εγκεφάλου.
2. Μειώνει το κίνδυνο του διαβήτη
Αρκετές μελέτες προτείνουν τη κατανάλωση καφέ για τη προστασία από το διαβήτη. Ειδικά, στη περίπτωση που πρόκειται για κάποιον ασθενή, αν καταναλώνει τέσσερα ή περισσότερα φλιτζάνια τότε μπορεί το ποσοστό μείωσης να αγγίξει το 50%.
3. Κατά του καρκίνου
Η κατανάλωση καφέ έχει σχετιστεί με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού, του ενδομητρίου, του προστάτη, του ήπατος αλλά και όσων μορφών καρκίνου που συνδέονται με τη παχυσαρκία, τα οιστρογόνα και την ινσουλίνη.
4. Τονώνει το μεταβολισμό
Ο καφές μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σας για να διατηρήσετε ή να χάσετε βάρος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, αποδείχθηκε ότι η καφεΐνη τονώνει το μεταβολισμό, αν και μεγαλύτερη οξείδωση του λίπους παρατηρείται σε όσους δεν είναι υπέρβαροι.
5. Μειώνει το κίνδυνο της νόσου του Πάρκινσον
Μελέτες απέδειξαν ότι αν κάποιος πίνει τουλάχιστον καταναλώνει τουλάχιστον 2-3 φλιτζάνια καφέ καθημερινά, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον κατά 25%.
6. Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Ο καφές έχει περισσότερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες από τα φρούτα και τα λαχανικά.
7. Ενισχύει την αντοχή και την απόδοση
Ο καφές και ειδικά η καφεΐνη που περιέχει, ενισχύουν σημαντικά την αντοχή και τη βραχυπρόθεσμη απόδοση. Από μελέτη ειδικών που έγινε κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το όφελος της καφεΐνης πριν από την άσκηση στα αγωνίσματα αντοχής και πριν από δραστηριότητες  που απαιτούσαν μακροπρόθεσμα αρκετή ένταση ήταν ευεργετικό για τους συμμετέχοντες.
8. Κατά της κατάθλιψης
Έχει αποδειχθεί ότι όσοι καταναλώνουν 2-3 φλιτζάνια καφέ σε καθημερινή βάση έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.
9. Πέτρες στη χολή
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι κατανάλωναν καφέ 3-4 κούπες καφέ μείωσαν κατά 25% το κίνδυνο να εμφανίσουν πέτρες στη χολή.
πηγή: savoirville.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 9 ευεργετικες δρασεις του καφε που δεν γνωριζουμε
9 ευεργετικες δρασεις του καφε που δεν γνωριζουμε
http://1.bp.blogspot.com/-8sM0N6rmpkA/VAHKqovTyBI/AAAAAAAAWUs/FOrwYpu8AM0/s1600/kafes490-2.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-8sM0N6rmpkA/VAHKqovTyBI/AAAAAAAAWUs/FOrwYpu8AM0/s72-c/kafes490-2.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/08/9.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/08/9.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy