9 συμβουλές για προπασχαλινή οικονομία!

Το Πάσχα πλησιάζει και μετά από την πίεση ενός ακόμη ατελείωτου χειμώνα, ήρθε η ώρα για να ξεσκάσετε λιγάκι. Επειδή όμως, τα οικονομ...


Το Πάσχα πλησιάζει και μετά από την πίεση ενός ακόμη ατελείωτου χειμώνα, ήρθε η ώρα για να ξεσκάσετε λιγάκι. Επειδή όμως, τα οικονομικά έχουν στενέψει, δείτε πως θα εξοικονομήσετε χρήματα για να περάσετε λίγες μέρες ξεγνοιασιάς στην εξοχή...
Επειδή έχουν περάσει πολλές γιορτές και άλλες τόσες άδειες κι εσείς την έχετε βγάλει εντός Αθηνών, για οικονομικούς κυρίως λόγους και, εν ολίγοις, δεν αντέχετε άλλο τον εγκλεισμό, και καλά κάνετε, φέτος είστε αποφασισμένοι, το Πάσχα να εκδράμετε και να αφήσετε το αεράκι της φύσης να σας σηκώσει τα μαλλιά.


Για να το πετύχετε όμως αυτό, εκτός από μακριά μαλλιά, χρειάζονται και λεφτά και για να μαζέψετε λεφτά χρειάζεται οικονομία, αφού και το δώρο του Πάσχα φέτος (αν ανήκετε στους τυχερούς που το παίρνουν ακόμα...), πάλι στη ΔΕΗ θα πάει.
Ακολουθούν λοιπόν, 9 συμβουλές για προπασχαλινή οικονομία που στοχεύει στην πασχαλινή διασκέδαση και το σουβλιστό αρνί στη φύση, που τόσο καιρό ονειρεύεστε.
Αν και είναι απόλυτα αντιληπτό, πως η λέξη οικονομία έχει ήδη γίνει η δεύτερή σας φύση και η λέξη αποταμίευση είναι κινέζικα σε εσάς, υπάρχουν μερικά μικρά κόλπα, που μπορούν να βοηθήσουν στο να πάτε επιτέλους, εσείς και η οικογένεια εκείνη την εκδρομή στο Ναύπλιο.

1. Έγκαιρη διαμονή
Μην περιμένετε τη Μεγάλη Εβδομάδα για να κλείσετε το ξενοδοχείο και μην ψάχνετε μονάχα στους πιο μοδάτους και δημοφιλείς προορισμούς που θα μαζευτεί όλος ο καλός ο κόσμος της Αθήνας. Για παράδειγμα, αναζητήστε χωριά στο νότιο κομμάτι της Αρκαδίας και κάντε από εκεί τις εκδρομές σας στο πιο διάσημο βόρειο κομμάτι του νομού.
Μην περιμένετε μέχρι τελευταία στιγμή για να κλείσετε τη διαμονή σας, γιατί θα έχουν γεμίσει τα οικονομικά καταλύματα και ή που δε θα βρείτε καθόλου και θα πάει τσάμπα η προ πασχαλινή οικονομία ή που θα αναγκαστείτε να πληρώσετε παραπάνω από όσα τελικά αντέχετε και προγραμματίζατε.
2.Σαρακοστιανή οικονομία
Για μια φορά στη ζωή σας εκμεταλλευτείτε την παράδοση και τα θρησκευτικά ήθη και ακολουθείστε τη νηστεία της Σαρακοστής. Αν το βρίσκετε δύσκολο να κόψετε τελείως το κρέας και τα ζωικά προϊόντα, προσπαθήστε τουλάχιστον να το μειώσετε και ο εβδομαδιαίος προϋπολογισμός, θα πάρει μεγάλη ανάσα, από αυτή την αλλαγή.
Το καλό, σε αυτή την περίπτωση, είναι πως ανάσα, θα πάρει και ο οργανισμός σας από τις τοξίνες και τα λιπαρά του κρέατος και θα τον βοηθήσετε να αποτοξινωθεί και να ενισχυθεί η υγεία και αποδοτικότητά του.
3.Δείξτε εγκράτεια
Μπορεί οι βιτρίνες να έχουν γεμίσει καλοκαιρινά από το Φεβρουάριο, αλλά προσπαθήστε να μην ακούτε τις Σειρήνες και απέχετε από τα πρώιμα ψώνια. Μην αρχίσετε κιόλας την ανανέωση της ντουλάπας σας, για τον βασικότερο και απλούστατο λόγο, ότι δεν είναι ακόμα η ώρα και δεν κάνει ακόμα τόση ζέστη. Το ότι βγήκε ο ήλιος, δε σημαίνει ότι έπιασαν και οι ζέστες. Το ότι βγήκε ο ήλιος σημαίνει ότι κάποια στιγμή στους επόμενους τρεις μήνες «θα» πιάσουν οι ζέστες.
4.Μείνετε σπίτι
Για να περάσετε χρόνο εκτός σπιτιού το Πάσχα, περάστε χρόνο εντός, πριν το Πάσχα. Το ξέρουμε πως έχετε ήδη μειώσει τις εξόδους σας, αλλά μειώστε τις κι άλλο λίγο, για να κάνετε κι άλλη οικονομία για την Μεγάλη Έξοδο. Όταν θέλετε να δείτε τους φίλους σας, καλέστε τους σπίτι και όταν θέλετε να δελεάσετε το κορίτσι, μεγειρέψτε της εσείς κάτι ή προτείνετε της να ετοιμάσετε μαζί το δείπνο και να περάσετε ακόμα περισσότερο χρόνο μαζί.
Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να βλέπετε όλες τις πρεμιέρες της εβδομάδας στον κινηματογράφο. Κάντε λίγη υπομονή να τις δείτε στο dvd ή έστω πηγαίνετε σινεμά, μέρες που οι αίθουσες έχουν προσφορές στα εισιτήρια. Και επιτέλους, μην αγοράζετε καφέ κάθε πρωί απ' έξω. Φτιάχνετέ τον σπίτι σας. Δεν απαιτεί πολύ χρόνο και θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.
5 & 6.Ξεχάστε το αυτοκίνητο & το γυμναστήριο
Τώρα που έφτιαξε ο καιρός και δεν κυκλοφορούμε φορώντας 3 πουλόβερ και 5 κασκόλ, ήρθε η ώρα να μειώσετε σιγά-σιγά τη χρήση του αυτοκινήτου και να αρχίσετε να πηγαίνετε με τα πόδια στο σουπερ-μαρκετ. Εκμεταλλευτείτε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να φτάσετε στον προορισμό σας και πάρτε το Τραμ για τη βόλτα σας στην παραλία.
Βγάλτε και το ποδήλατο από την αποθήκη, λαδώστε τις αλυσίδες, φουσκώστε τα λάστιχα και αρχίστε να μετακινήστε με αυτό. Το ποδήλατο και το περπάτημα, θα μειώσουν και τις ώρες σας στο γυμναστήριο που σημαίνει κι άλλη οικονομία χρημάτων, εκτός από την περιουσία που θα γλιτώσετε από τη βενζίνη του αυτοκινήτου.
7.Κόψτε το junk food
Είναι αλήθεια ότι με το που φτιάχνει λίγο ο καιρός οι περισσότεροι παθαίνουμε τον «πανικό της παραλίας» και αρχίζουμε τις δίαιτες και τις γυμναστικές, λες και δεν ξέραμε ότι μετά το χειμώνα έρχεται πάντα και αποδεδειγμένα το καλοκαίρι και τα θαλασσινά μπάνια. Θυμηθείτε λοιπόν και φέτος, γιατί είναι πολύ πιθανό να το κάνετε κάθε χρόνο, να κόψετε τα πατατάκια, γαριδάκια και αναψυκτικά και θα δείτε το λογαριασμό του σούπερ-μάρκετ να πέφτει σημαντικά.
Κομμένες και οι σοκολάτες και τα μπισκότα που κρατούσατε στο σπίτι για τις δύσκολες ώρες. Οι δύσκολες ώρες πια είναι ηλιόλουστες και δεν είναι τόσο δύσκολες.
8.Επικοινωνήστε σωστά και οικονομικά
Ο λογαριασμός του κινητού τηλεφώνου είναι η μεγαλύτερη πληγή για τους περισσότερους από εμάς και ήρθε η ώρα, τώρα που έχετε και στόχο το Πάσχα στο νησί, να μειώσετε σημαντικά αυτό το έξοδο. Εκμεταλλευτείτε το σταθερό τηλέφωνο που χτυπάει μόνο όταν σας καλούν οι εταιρείες ερευνών, χρησιμοποιήστε το skype για να μιλήσετε με τους φίλους εντός και εκτός Ελλάδος και, εν τέλει, προσκαλέστε τους φίλους σας σπίτι για να μάθετε τα νέα τους.
Ελαττώστε τη χρήση του κινητού και αλλάξτε και το πρόγραμμα σύνδεσης, ώστε να ταιριάζει περισσότερο με τις δικές σας ανάγκες, παρά με τις επιθυμίες της τηλεφωνικής εταιρείας.
9.Χαμογελάστε
Μπορεί το χαμόγελο και το γέλιο να μην είναι μια συμβουλή που θα περιμένατε σε μια λίστα για τρόπους να κάνετε οικονομία, αλλά μην ξεχνάτε πως όλα -και αν όχι όλα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό- ξεκινάνε από την καλή ή την κακή μας διάθεση. Μην γίνετε τσιφούτηδες, όσο στενεμένοι οικονομικά και να είστε και μην καταλήξετε μίζεροι, μόνο και μόνο για να πάτε μια εκδρομή το Πάσχα. Αν είστε από τους πολλούς που η κρίση σας έχει φέρει σε πραγματικά δύσκολη θέση, ξεχάστε όλα τα παραπάνω και κοιτάξτε να περάσετε καλά με την οικογένεια και τους φίλους σας στην έδρα σας.
Η Αθήνα είναι ακόμα πιο όμορφη όταν αδειάζει και η ζωή είναι πάντα ωραία κάτω από το λαμπερό ήλιο της Αττικής. Τουλάχιστον θυμηθείτε, ότι δεν θα χρειαστει να πληρώσετε θέρμανση για τους υπόλοιπους έξι μήνες (να, ένας ακόμη λόγος να χαμογελάσετε!).


πηγή:clickatlife.gr




Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 9 συμβουλές για προπασχαλινή οικονομία!
9 συμβουλές για προπασχαλινή οικονομία!
http://1.bp.blogspot.com/-biel2LBLFcg/U0gNxfuCvaI/AAAAAAAAUtQ/8RsnZqKSHDw/s1600/4bf14caa10fe139ac24ea05b35b7b8f6_L.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-biel2LBLFcg/U0gNxfuCvaI/AAAAAAAAUtQ/8RsnZqKSHDw/s72-c/4bf14caa10fe139ac24ea05b35b7b8f6_L.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/9.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/9.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy