10 καθημερινές οικολογικές συνήθειες

Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για το περιβάλλον και το μέλλον του, αλλά θεωρούν ότι είναι δύσκολο και κοσ...




Πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για το περιβάλλον και το μέλλον του, αλλά θεωρούν ότι είναι δύσκολο και κοστοβόρο τη σημερινή εποχή να κινηθούν μέσα από τις οικολογικές ενέργειες. Ορισμένοι δεν ξέρουν πώς να αρχίσουν μια «πράσινη» ζωή που θα δώσει «ανάσες» ζωής στο περιβάλλον.




 Όμως η αλήθεια βρίσκεται στις ενέργειες της καθημερινής ρουτίνας! Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν τα ρούχα σας είναι από οργανικό βαμβάκι, αλλά είναι αναγκαίο να ασχοληθείτε με απλές βελτιώσεις των συνηθειών σας. Οι παρακάτω «πράσινες» συνήθειες, μπορούν μελλοντικά να εξοικονομήσουν τα χρήματα σας και παράλληλα να οδηγήσουν στη σωτηρία του πλανήτη…

Πλύση των ρούχων σε χαμηλή θερμοκρασία

Το πλυντήριο ή το στεγνωτήριο χρησιμοποιεί αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει σωστά, ενώ παράλληλα καταναλώνει πολύ νερό. Ο διαφορετικό τρόπος πλύσης μπορεί να αλλάξει ένα τέτοιο γεγονός. Όταν πλένετε τα ρούχα, χρησιμοποιήστε τη χαμηλή θερμοκρασία πλύσης και προσπαθήστε να πλένετε περισσότερα ρούχα σε ένα χρόνο. Τέλος, αφήστε τα να στεγνώσουν με τον αέρα, ώστε να μην λειτουργήσετε καθόλου τον στεγνωτήρα των ρούχων.

Ανακύκλωση σε όλα τα υλικά

Μην πετάτε στα σκουπίδια κανένα υλικό που μπορεί να ανακυκλωθεί. Καλό είναι να ρίχνετε μια προσεκτική ματιά σε όλα τα αντικείμενα που πετάτε σε καθημερινή βάση, όπως είναι ο,τι αποτελείται από πλαστικό, αλουμίνιο ή χαρτί. Τοποθετήστε τα σε ξεχωριστές σακούλες, ώστε να τα αφήσετε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης. Η ανακύκλωση μπορεί πραγματικά να αλλάξει προς το καλύτερο τη γη!

Φωτιστικά και ενέργεια

Οι ηλεκτρικές συσκευές και τα φώτα σε έναν χώρο προκαλούν μεγάλη «διαρροή» ενέργειας. Καταρχάς, όλα τα φωτιστικά στο σπίτι πρέπει να διαθέτουν λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίοι λειτουργούν για περισσότερο διάστημα και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Παράλληλα, κάθε φορά που αποχωρείτε από ένα δωμάτιο καλό είναι να ελέγχετε αν σβήσατε τα φώτα ή αν κλείσατε την παροχή σε διάφορες συσκευές π.χ. την οθόνη του υπολογιστή. Άλλωστε, πολλά σπίτια έχουν αισθητήρες που σβήνουν τα φώτα όταν ένα δωμάτιο είναι άδειο.

Αποφυγή κλιματιστικού

Ο κλιματισμός χρησιμοποιεί υπερβολική ενέργεια, η οποία μπορεί να αποφευχθεί αν καταφέρετε και μειώσετε τις θερμοκρασίες μέσα στον εσωτερικό χώρο μέσα από την τοποθέτηση ανεμιστήρων οροφής και διπλών τζαμιών.  Οι εναλλακτικοί τρόποι που θα «δροσίσουν» το σπίτι σας βρίσκονται ακριβώς μπροστά σας. Αν δεν αντέχετε χωρίς κλιματιστικό, ενεργοποιήσετε το για λίγο χρονικό διάστημα και ρυθμίστε το, ώστε να κλείσει με χρονόμετρο.

«Όχι» στα τοξικά προϊόντα καθαρισμού

Τα χημικά προϊόντα καθαρισμού βλάπτουν καθημερινά όλο και περισσότερο την ατμόσφαιρα αλλά και την υγεία μας. Υπάρχουν πολλά οργανικά υλικά, όπως είναι το ξύδι και η σόδα με νερό, που μπορούν να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με κάθε τοξικό προϊόν καθαρισμού. Αν σας αρέσει η όμορφη μυρωδιά μέσα στο σπίτι προσθέστε σταγόνες λεμονιού ή κάθε άλλο φυσικό προϊόν που διαθέτει το άρωμα της επιλογής σας.

Μπάνιο με χαμηλή ροή

Καλό είναι το καυτό μπάνιο τις πρωινές ώρες, αλλά ένα ντους χαμηλής ροής μπορεί να εξοικονομήσει περίπου 15 με 25 λίτρα νερού την ημέρα. Η ενέργεια και η εξοικονόμηση ζεστού νερού θα μειώσουν τους λογαριασμούς του σπιτιού και θα σας γλιτώσουν από μια ακόμη υποχρέωση. Παράλληλα, η λιγότερη κατανάλωση του νερού θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Υφασμάτινες πετσέτες καθαρισμού

Πολλοί είναι αυτοί που καθαρίζουν τον πάγκο της κουζίνας ή τα τζάμια του σπιτιού με χαρτί κουζίνας, με αποτέλεσμα η κατανάλωση του χαρτιού να γίνεται μηνιαίως τεράστια. Οι πετσέτες ή τα πανιά μπορούν να λειτουργήσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τη διαφορά ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά. Οι υφασμάτινες πετσέτες (μπορεί να είναι κομμάτια από παλιό T-shirt) ή τα ειδικά πανιά που καθαρίζουν με ελάχιστη ποσότητα νερού αποτελούν ιδανικό εργαλείο για τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού.

Επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων

Είναι πολύ σημαντικό να μεγιστοποιούμε τη χρήση κάθε αντικειμένου πριν το ανακυκλώσουμε. Για παράδειγμα, οι πλαστικές σακούλες αποτελούν ένα αντικείμενο που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για πολλές φορές και να μην πεταχτεί στα σκουπίδια. Επιπλέον, μπορείτε να ξεπλύνετε και να ξαναγεμίσετε με σπιτικό καθαριστικό διάλυμα από ξίδι και νερό κάθε άδειο μπουκάλι καθαριστικού.

«Έξυπνη» οδήγηση

Η οικολογική οδήγηση έχει μικρότερο αντίκτυπο στην ατμόσφαιρα και το περιβάλλον. Εύκολα μπορεί κάποιος με λιγότερη ταχύτητα και σωστή χρησιμοποίηση του φρένου να μειώσει τους ρύπους που προκαλεί το αυτοκίνητο. Παράλληλα, αν οι επιθυμίες και οι υποχρεώσεις σας συμπίπτουν με κάποιο φίλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα αυτοκίνητο, ώστε να καταναλώσετε ταυτόχρονα λιγότερα καύσιμα.

Καθαρισμός σπιτιού

Τα επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του οικολογικού καθαρισμού, γεγονός που συμβάλλει παράλληλα στην εξοικονόμηση των χρημάτων σας. Σφουγγάρια, γάντια, πανιά και κάδοι είναι λίγα από τα αντικείμενα που μπορούν να αντικαταστήσουν τα προϊόντα μιας χρήσεως, όπως τα μαντηλάκια καθαρισμού.
πηγή:flowmagazine.gr

Σχόλια




Όνομα

Ανακύκλωση Αποκριές Βιβλίο Διαγωνισμός Διακόσμηση Ιδέες & Προτάσεις Κήπος Κοινωνικά Μαγειρική ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Μόνο για γυναίκες Ομορφιά Παιδί Πάσχα Περιβάλλον Περιβάλλον-Οικολογία Σπίτι Συμβουλές της Γιαγιάς Υγεία Φυσικά καλλυντικά Χειροποίητες κατασκευές Back To School Mόνο για γυναίκες tips Video
false
ltr
item
26 eco pages: 10 καθημερινές οικολογικές συνήθειες
10 καθημερινές οικολογικές συνήθειες
http://2.bp.blogspot.com/-kDPGYhW5Kks/U0HnFw0fUII/AAAAAAAAUa8/8RAEJoh8PZU/s1600/oikologikes_sunitheies_original1.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-kDPGYhW5Kks/U0HnFw0fUII/AAAAAAAAUa8/8RAEJoh8PZU/s72-c/oikologikes_sunitheies_original1.jpg
26 eco pages
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/10_8.html
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/
https://26ecopages.blogspot.com/2014/04/10_8.html
true
6762095550120392227
UTF-8
Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση Δείτε περισσότερα Διαβαστε περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική Σελίδα Σελίδες Αναρτήσεις Δείτε περισσότερα ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ... Ετικετα ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΌΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΙΣ Δεν βρέθηκε καμία ανάρτηση με αυτό τον τίτλο... Back Home Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τριτ Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Followers Follow Αυτό το περιεχόμενο είναι PREMIUM Παρακαλώ κοινοποιείστε για να ξεκλειδώσετε Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy